još osam dana nade

Real za novu sezonu ima sve što mu treba... Osim njega!

23.08.2018 u 10:17

Bionic
Reading

Madridski Real, za razliku od nekih prethodnih godina, ovog ljeta i nije puno kupovao. Dovedena je tek nekolicina igrača, poput Viniciusa iz Flamenga, Odrizole iz Real Sociedada i Coentraa iz Sportinga, dok je najzvučnije ime zasigurno golman Courtois. Doduše, povezivalo se s njim još nekoliko velikih igrača, poput Hazarda, Kanea i Lewandowskog, ali fokus Reala samo je na jednom

'Kraljevski klub', jedini koji je uspio spojiti tri Lige prvaka, još uvijek figurira kao najpoželjniji i najveći klub na svijetu. No za razliku od prethodnih godina, kada su dovodili planetarne zvijezde, u ovom prijelaznom roku, nakon što su prodali Cristiana Ronalda, igrača takvog kalibra nisu doveli.

Istina, htjeli su kupiti Edena Hazarda, veznjaka Chelseaja i belgijske reprezentacije, međutim do tog transfera nije došlo. Ostaje nepoznanica je li uopće i bilo službenih kontakata, a ostavljamo otvorenu i mogućnost da je nakon ostanka Luke Modrića, Florentino Perez procijenio da bi nepotrebno imao dva takva igrača u svlačionici i skupo ih plaćao. Tim prije što je upravo hrvatski veznjak na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu izabran za najboljeg nogometaša turnira.

  • +3
Europski Superkup: Real M. - Atletico M. Izvor: Pixsell / Autor: Marius Becker/DPA/PIXSELL

Također, u svlačionicu Reala selili su i Harryja Kanea te Roberta Lewandowskog, no i Englez i Poljak ostali su u svojim klubovima.

Očito se Perez nije htio razbacivati novcem, čuvajući ga za - kako piše Marca, a koja je itekako dobro upućena u zbivanja u Realu - Brazilca Neymara.

Autori teksta navode kako je novi trener 'kraljeva' Julen Lopetegui apsolutno zadovoljan igračkim kadrom koji ima te da o igračima tipa Marcelo Brozović, kojeg su neki mediji spomenuli u kontekstu dolaska u Real, uopće ne razmišlja.

No isto tako u Marci naglašavaju kako je fokus Reala na brazilskoj zvijezdi i igraču PSG-a, koji je do pretprošle sezone igrao u Barceloni, ali kojeg su 'kraljevi' htjeli dovesti još prije nekoliko sezona, odnosno prije nego je završio u katalonskom klubu.

  • +2
Neymar Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Perez ima 300 milijuna eura, broji dane do kraja prijelaznog roka, ali se nada i pomoći Uefe koja istražuje transfere Neymara i Mbappea (iz Monaca u PSG), odnosno je li narušen financijski fair play.

Španjolski novinari smatraju da bi istraga mogla pokazati da su Parižani pretjerali u razbacivanju novcem i da će ih Uefa kazniti te ih na taj način prisiliti na prodaju.

Prema tome, u sljedećim danima, odnosno do 31. kolovoza, kada u Španjolskoj završava prijelazni rok, mogli bismo ipak svjedočiti novom rekordnom transferu, a onaj dosad najskuplji, plaćen za Neymarov prelazak iz Barcelone u PSG, iznosio je 222 milijuna eura.