KOVI SVE OVLASTI?

Real: Modrićeva nesreća rasplamsat će mladog Hrvata

16.10.2015 u 22:14

Bionic
Reading

Španjolska Marca predviđa kako će baš u Realovom dvoboju s Levanteom na vidjelo doći nabujali talent mladog hrvatskog veznjaka Matea Kovačića

Španjolci podsjećaju kako je Kovačić u dvije utakmice s Hrvatskom prošloga tjedna upisao više od 200 dodavanja s više od 90 posto točnosti, no i naglašavaju kako taj aspekt njegove igre nikada nije niti bio upitan.

'Nakon ozljede Luke Modrića drugi Hrvat bi mogao dobiti dirigentsku palicu u ruke. Vidi se odmah da je riječ o velikom talentu, ali još nije sasvim jasno na kojoj poziciji ga je najbolje koristiti,' analizira Marca i traži zaključak:

'Prodori s loptom i driblinzi su mu vjerojatno najjače oružje, ali ih od dolaska u Madrid gotovo uopće nije koristio. U subotu bi trebao dobiti dozvolu od trenera za pokazati što zna, a svi će s pažnjom gledati njegov doprinos u obrambenoj fazi. Treba biti puno aktivniji u zraku i presjecati više protivničkih lopti, ali njegova mladost nudi nadu da će brzo i taj dio nogometa dovesti na vrhunsku razinu,' piše Marca uz dodatak da bi Mateo ovoga vikenda mogao biti 'pušten s lanca' i postati novo veliko Realovo oružje.

Mateo je protiv Bugarske držao konce u svojim nogama