kraljevi će dominirati

Real Madrid u potpunoj tajnosti radi na jednom od najvećih transfera u povijesti nogometa; novi 'galactico' stiže u pola cijene

16.11.2020 u 06:27

Bionic
Reading

Florentino Perez osobno vodi pregovore oko Kyliana Mbappéa kojeg želi dovesti idućeg ljeta, a to bi ga moglo koštati oko 100 milijuna eura

Real Madrid je u zadnjih nekoliko prijelaznih rokova uglavnom štedio uz pokoju zvijezdu kao što je Eden Hazard. Kada je krenula kriza s koronavirusom, 'kraljevski' je klub nastavio s mjerama štednje, a sada je otkriveno i zašto su krenuli ovim putem.

Osim gradnje stadiona, Florentino Perez planira navijače Reala počastiti jednom od najvećih zvijezdi današnjice Kylianom Mbappéom koji je već duže na meti madridskog kluba. Eurosport sad piše da bi taj transfer trebao biti realiziran idućeg ljeta, a sve bi se trebalo odviti u tajnosti. Perez je čak zabranio i da se u klubu spominje francuski napadač.

'U Realu je zabranjeno spomenuti Mbappéove ime iz dva razloga, ali izvjesno je da ga Real dovodi idućeg ljeta', piše Eurosport koji kao razloge navodi izbjegavanje velike medijske pompe oko transfera koje bi mogla za posljedicu imati narušavanje dobrih odnosa s glavnim čovjekom PSG-a, Nasserom Al-Khelaifijem:

'Real je akciju dovođenja Mbappéa pokrenuo s maksimalnom diskrecijom, strpljenjem i odlučnošću. Zbog velike važnosti ovog transfera sve osobno vodi predsjednik Florentino Perez. Ne želi da mu se ponovi ljeto 2017. kada je Monacu kao zadnju ponudu za Mbappéa dao 120 milijuna eura, da bi onda PSG licitirao sve do 180 milijuna eura', dodaje Eurosport.

Isti izvor piše i kako bi sada tih 120 milijuna eura moglo biti i više nego dovoljno.

'Transfer će iznositi vjerojatno oko 100 milijuna eura, a svakako neće biti veći od 120 milijuna eura', piše Eurosport.

Za tako 'malu' cijenu postoje dva razloga. Prvo, Mbappéu ugovor s PSG-om ističe na ljeto 2022. godine pa već na zimu prije može dogovoriti transfer i otići bez odštete, a drugo, novi ugovor ne želi potpisati. Tu je i koronom izazvana kriza koja će generalno smanjiti cijene na nogometnom tržištu pa će Real napraviti posao stoljeća za upola manje od prvotno očekivanog iznosa.