bomba iz španjolske

Real Madrid napokon dovodi napadača za kojim trče već neko vrijeme, ali morat će izdvojiti čak 150 milijuna eura

13.01.2020 u 08:21

Bionic
Reading

Real Madrid će idućeg ljeta ponovno krenuti po Mohameda Salaha, a izgleda da će sada imati puno veće šanse da ga i dovedu

Mohamed Salah je jedan od najboljih napadača na svijetu, a eksploziju svojeg talenta doživio je u Liverpoolu. Ovaj 27-godišnji Egipćanin stigao je na Anfield na ljeto 2017. godine iz Rome za 42 milijuna eura i postao nezamjenjiv. Ove je sezone za 'Redse' odigrao 28 utakmica i zabio 14 golova, te upisao osam asistencija.

Kao jedan od najboljih na svijetu, već je neko vrijeme na radaru brojnih velikana, a u svemu prednjači Real Madrid koji ga je htio dovesti već na zadnjih nekoliko prijelaznih rokova, ali nikako nije uspio realizirati transfer. Razlog je bio taj što ga Liverpool nije imao namjeru prodati, a i sam Salah nije imao potrebu otići, odnosno odlučio je ostati i pomoći ekipi u novim pobjedama.

Najprije je s 'Redsima' osvojio Ligu prvaka, a sada jurišaju i po naslov prvaka Engleske, prvi nakon 30 godina. Liverpool je prvi na tablici sa 61 bodom, 14 više od drugoplasiranog Manchester Cityja. Ostanak u Liverpoolu pokazao se kao sjajan potez, ali to ne znači da je Real odustao.

'Kraljevi' će se po Salaha vratiti idućeg ljeta s ponudom koja 'izbija iz cipela'. Nadaju se da će 27-godišnji Egipćanin tada biti spreman za nove izazove, a prema pisanju dijela španjolskih i engleskih medija i Liverpool bi mogao zauzeti puno mekši stav.

Salahu ugovor vrijedi do 2023. godine, a pretpostavlja se da bi ga Liverpool pustio za 150 milijuna eura. U Madridu su spremni izdvojiti toliki novac za napadača svjetske klase kakav je Salah, a jedini koji bi im mogli pokvariti planove su bogati šeici iz PSG-a koji su također bacili oko na egipatskog reprezentativca. Čeka nas napeto ljeto i velika borba za ponajboljeg svjetskog napadača.