Liga prvaka

Real i Manchester City odigrali čudesnu utakmicu! Gvardiol zabio u stilu Modrića

09.04.2024 u 23:04

Bionic
Reading

U prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka u Madridu Real i Manchester City igrali 3-3, uz pogodak hrvatskog reprezentativca Joška Gvardiola.

Aktualni europski prvak Manchester City i najtofejniji europski klub Real Madrid treću godinu uzastopce odmjerili su snage u fazi na ispadanja Lige prvaka, ali ovoga puta u nevjerojatnoj utakmici, koja je završila 3-3.

Pogotke su za Real polučili Ruben Dias (12, autogol), Rodrygo (16) i Federico Valverde (79), a za City Bernardo Silva (2), Phil Foden (66) i Joško Gvardiol (71).

City je poveo već u 2. minuti zahvaljujući velikoj lukavštini Portugalca Silve. Englezi su dobili slobodni udarac iskosa s 20-tak metara i dok su svi očekivali nabačaj, Silva je pucao pored zida, prizemno u bliži kut u iznenadio neopreznog vratara Lunina.

No, Realu je trebalo vrlo kratko da odgovori s dva pogotka. U 12. minuti Eduardo Camavinga je šutirao izvan šesnaesterca, a lopta je pogodila Rubena Diasa i ostavila vratara Ortegu u raskoraku. Samo dvije minute kasnije Brazilac Rodrygo je iz solo prodora, započetog na centru, zabio za 2-1, a i prilikom tog gola lopta je na putu prema mreži pogodila nekog od Cityevih igrača.

Ofanzivnija igra Citya u drugom dijelu isplatila se u 66. minuti, kada je Foden sjajnim udarcem pogodio same rašlje, da bi se u 71. minuti u strijelce upisao i Gvardiol, snažnim i preciznim udarcem s 20-tak metara u suprotni kut. Vodstvo Engleza nije dugo trajalo jer je Valverde u 79. minuti s 20-tak metara donio novo izjednačenje.

  • +17
1/4 finale Lige prvaka, Real Madrid - Manchester City Izvor: EPA / Autor: KIKO HUESCA

Gvardiol i Mateo Kovačić odigrali su cijelu utakmicu za City, dok je Luka Modrić ušao u igru u 71. minuti.

Trener Reala Carlo Ancelotti je trener s najviše naslova Lige prvaka (četiri) i pobjeda (114), a u utorak je došao i do svoje 200. utakmice u LP. Uzvrat je 17. travnja.

Video sažetak utakmice u prilogu:

UEFA CHAMPIONS LEAGUE (1/4 finala, prvi meč): Real Madrid - Manchester City 3:3 / 09.04.2024. Izvor: tportal.hr / Autor: Arena Sport TV/Youtube