na klupi samo 62 dana

Razočarani Jurčević nakon šokantnog otkaza otkrio važan detalj

16.05.2018 u 07:47

Bionic
Reading

Iako je s Dinamom stigao do 19. naslova hrvatskog prvaka, Nikola Jurčević neće kao trener dočekati kraj sezone na klupi 'modrih'

U još jednoj prilično kaotičnoj sezoni Dinama, u kojoj su dosad već stradala tri trenera (Petev, Cvbitanović, Jurčević), ali koja je sigurno zaokružena barem jednim trofejom, onim naslova prvaka, a drugi je pred nosom samo treba pobijediti Hajduk 23. svibnja u finalu Kupa u Vinkovcima, potvrđeno je kako maksimirski klub nema viziju.

Naime, rasprodaju se mladi i sjajni igrači, trenere se 'troši' nemilice, a rezultatskog iskoraka nema. Jer čak ni osvajanje prvaka, ne može vratiti zadovoljstvo među navijače Dinama.

  • +5
HT Prva liga, 35. kolo: Rudeš - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Igra momčadi ove sezone varirala je od odlične do ispodprosječne. U prvenstvu je dosad upisano sedam poraza, ali i takav Dinamo, koji je nakon dva uzsatopna poraza smjenio Marija Cvitanovića te preko noći - sredinom ožujka, u vatru gurnuo Nikolu Jurčevića, uspio je pobijediti Hajduk na Poljudu i praktički osgiurati naslov prvaka.

I baš uoči te utakmice, u jednom slučajnom susretu - Nikola Jurčević je autoru ovih redaka izjavio - 'samo da pobijedimo Hajduk, osgiuramo naslov i da presložimo momčad za novu sezonu, jer očito puno toga u ovoj nije dobro napravljeno'.

Dakle, bio je svjestan 'Jura', problema kojih ima momčad. No, niti je on birao igrače, niti ih je vodio na pripremama. Usput, nekolicina njih, poput Olma, Sose, Ćorića - bila je neko vrijeme van stroja. I zar je onda Jurčević kriv što Lecjaks, Doumbia ili Rrahmani moraju igrati?

'Ne krijem, pogodio me otkaz, šokirao. Kad su mi ljudi u klubu rekli svoju odluku, nekoliko minuta sam samo gledao u jednu točku, nisam se pomaknuo', izjavio je Jurčević za Sportske novosti.

Sada već bivšem treneru, presudio je poraz od rudeša, no očito znao što ga čeka već nakon poraza od Lokomotive. Potvrdio je to vom rečenicom.

  • +22
Lokomotiva - Dinamo, 34. kolo HT Prve lige, 2017/18. Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

'Zato sam sjedio onako sam na klupi desetak minuta, jer sam znao što će se događati. Nije me možda dugo bilo u hrvatskom nogometu, ali neke stvari znam i nisu se promijenile. Rekao sam i svojim pomoćnicima što bi se moglo dogoditi, jednostavno, u takvim se procjenama ne mogu prevariti. Ponavljam, nije to ništa iznenađujuće, jedino je šokantan taj tajming, otkaz prije zadnje dvije utakmice. Nisam u nekom revoltu, da bih sad pucao po svima, nije to, ali me boli jer sam uz Dinamo, osim poslom, vezan i emocijama, ljubavlju, motivom da ga napravim nešto boljim nego što je bilo'.

Tako je Jurčević nakon samo 62 dana na klupi 'modrih' prekrižen, a na njegovo mjesto sjest će Nenad Bjelica. Tko zna kakva je njegova sudbina....

Cijeli intervju s Nikolom Jurčevićem pročitajte OVDJE.