teški dani

Razočarani Jose Mourinho nakon novog poraza priznao: Ovo mi se nikad nije dogodilo...

29.09.2023 u 09:37

Bionic
Reading

Roma je u novu sezonu talijanskog prvenstva krenula očajno, momčad Josea Mourinha s jednom pobjedom, dva remija i čak tri poraza nakon prvih šest kola ima samo pet osvojenih bodova. A krizu 'vučice' dodatno je produbio težak 4:1 poraz od Genoe

Genoa je pobijedila Romu 4:1 ostvarivši prvu pobjedu u posljednjih 18 međusobnih susreta, odnosno nakon čak devet godina. Kriza Rome sve je teža, momčad koju vodi Jose Mourinho nakon šest kola ima samo jednu pobjedu uz dva remija i čak tri poraza.

Razumljivo, Jose Mourinho je razočaran, nitko nije očekivao ovakav ulazak u sezonu. Najgori je ovo start Rome u klupskoj povijesti, nikad nakon šest kola nisu imali pet ili manje osvojenih bodova. U isto je vrijeme ovo najgori start Mourinha u karijeri...

'Nismo dobri u obrani, svaki udarac u naš gol kao da na kraju nekako uđe unutar', kazao je Mourinho nakon 4:1 poraza od Genoe te nastavio:

'Ne, ne, ne krivim za ništa našeg golmana Rui Patricija nego u scenarij koji trenutno prolazimo. Te man se stvari događaju u svakoj utakmici, ali to je naša trenutna realnost. Osjećam to ja na klupi, ali i igrači na terenu', rekao je vidno razočarani Mourinho.

Teško se Portugalac miri s trenutnom situacijom...

  • +9
Genoa - AS Roma, Serie A, 28.9.2023. Izvor: EPA / Autor: LUCA ZENNARO

'Izgubili smo Chrisa Smallinga, možete vidjeti koliko smo utakmica dobili bez Chrisa. Kad nam fale ti igrači, nedostaje nam čvrstine. Ali, nije pošteno reći da smo izgubili dobru igru jer nam nedostaje ovaj ili onaj igrač. Čvrstoća je posljedica momčadskog duha i zajedničkog rada na praćenju protivničkih igrača. Izgubili smo nešto od toga', analizirao je Mourinho te na kraju iskreno priznao:

'Da, ovo je moj najlošiji start u sezonu u povijesti, najgori u mojoj karijeri...'

No, ne bi Jose Mourinho bio to što je da na kraju ipak cijelu situaciju nije pokušao okrenuti u svoju korist. Zato je sve okupljene još jednom podsjetio na sve što je napravio od kako je preuzeo Romu.

'Nemojte zaboraviti da je ovo bilo prvi put da je Roma igrala dva europska finala zaredom', zaključio je Jose Mourinho.

Standings provided by Sofascore