IZ SVLAČIONICE PRVAKA

Razočarani Francuzi imaju svoje objašnjenje za poraz od hrvatskih rukometaša

24.01.2019 u 09:21

Bionic
Reading

Francuski rukometaši nisu imali previše problema da prihvate poraz od Hrvatske iako je prekinut njihov zastrašujući niz od 25 utakmica bez poraza na svjetskim prvenstvima. Dovoljna im je utjeha što su već osigurali plasman u polufinale i borbu za medalju

'Les Expertsi' su imali fascinantni niz od 25 utakmica bez poraza na Svjetskim prvenstvima, nakon 23 pobjede i dva remija ponovno su za Karabatiće i društvo kobni bili - Hrvati. Da, posljednji poraz ns SP-u Francuska je doživjela prije točno šest godina, baš na današnji dan - 23. siječnja - od Hrvatske. Bilo je 30:23 za nas... No Francuzi su u polufinalu, a Hrvatska će igrati za peto mjesto...

Poslije utakmice francuski rukometaši isticali su kao ključ poraza hrvatsku obranu te veću želju suparnika.

'Dva dana odmora su nam pomogla, osvježili smo se i u petak ćemo biti pravi. U ovom susretu Hrvatska je ipak bila više usredotočena nego mi', rekao je Mathieu Grebille.

  • +3
Njemačka - Francuska, SP u rukometu 2019. Izvor: Pixsell / Autor: Soeren Stache/DPA/PIXSELL

'Bio je to težak, čvrst susret jer je hrvatska obrana vrlo jaka. Hrvatska je ovdje stvorila prednost, a mi nismo uspjeli dovoljno podići igru i vratiti se. Malo smo razočarani, ali ne trebamo biti već se moramo okrenuti prema polufinalu', dodao je Nedim Remili, a prenosi sportnetrtl.hr.

  • +5
SP u rukometu: Hrvatska - Island Izvor: Pixsell / Autor: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL

'Imali smo problema u napadu, ali dobra je stvar što smo primili samo 23 gola. Zapeli smo na njihovoj 5-1 obrani, vidjeli smo je na TV-u i rekli kako nije najteža za napadanje, ali na parketu je bilo posve drugačije. Postoje dani kada sve ne funkcionira, bolje danas nego za dva dana', izjavio je Valentin Porte.

  • +13
Hrvatska - Španjolska, SP u rukometu 2019. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL