UZBUNA NA VIŠNJIKU

Razišli se Ivan Sunara i Zadar

09.03.2014 u 23:20

Bionic
Reading

Ivan Sunara više nije trener Zadra. Klub i trener razišli su se u nedjelju u večernjim satima. Prema Sunarinim riječima vodstvo kluba nije bilo spremno nakon poraza u Širokom intervenirati unutar momčadi što je njemu bio dovoljan razlog za odlazak. Ponudio je ostavku koja je prihvaćena.

'Došli smo do zaključka da jedni drugima damo ruku, nastojali smo napraviti da se mobiliziramo u ovoj završnici prvenstva, međutim, nakon svega što se dogodilo u Širokom, ljudi iz kluba nisu bili za to da se mijenja bilo što unutar momčadi. S druge strane ne bi bilo pošteno od mene da takav potez učinim bez njihove potpore i onda je prihvaćena moja ostavka', izjavio je Sunara za Slobodnu Dalmaciju.

Iz kluba su se oglasili tek kratkim priopćenjem: 'Na večerašnjem sastanku Nadzornog odbora prihvaćena je ostavka dosadašnjeg prvog trenera Ivana Sunare te će do daljnjeg tu funkciju obnašati pomoćni trener prve momčadi Rajko Vidaković'.

Neugodnosti za Sunaru započele su još tijekom utakmice u Širokom kada se na društvenim mrežama i forumima lokalnih portala tražila njegova ostavka. Nakon teškog poraza u utakmici u kojoj je Zadru mogao osigurati ostanak u ABA ligi Sunara se verbalno sukobio sa skupinom navijača koja mu je prigovorila zbog načina vođenja momčadi. Navijači tvrde da je bio grub, bahat i bezobrazan. Fizički sukob spriječili su igrači.

Sunara je pronašao dobar razlog za davanje ostavke, no prava je istina da je imao male šanse biti na klupi Zadra u sljedećem kolu kada na Višnjik stiže momčad Crvene zvezde Vojska od pet, šest tisuća razdražljivih navijača, mahom nezadovoljnih njegovim radom, ali i općenitim stanjem u klubu, omča je koju vodstvo kluba nije željelo staviti sebi oko vrata.

O Sunarinoj smjeni ozbiljno se razmišljalo još dok se vraćao iz Širokog u Zadar. Zašto? Zato jer se od njega očekivao pozitivan šok, a ne posljednje mjesto nakon utakmice sezone protiv izravnog konkurenta u borbi za ostanak. U pet utakmica koliko je vodio momčad Sunara je upisao jednu pobjedu, onu protiv Cibone, a u samoj jednoj utakmici momčad je postigla više od 60 poena. Prvo je kod kuće poražen od Krke 55:57, pa u Laktašima od Igokee 65:58. U Skopju je Zadar postigao 69 koševa, ali nedovoljno za pobjedu. MZT je slavio 78:69. Uslijedila je pobjeda na Višnjiku nad Cibonom, ali opet sa skromnih 59 poena. Bilo je 59:53, da bi svoj kratki boravak na klupi Zadra Sunara okončao porazom u Širokom 72:58.

Bilo mu je to dovoljno tek za ljudski rastanak s klubom. Tko će biti dovoljno hrabar da u ovako kritičnom trenutku uđe u ruševine 'grada košarke' i preuzme momčad znat će se jako brzo. Navijači vjeruju kako se do ostanka u ligi još uvijek može. Jedini kriterij u potrazi trenera trebao bi biti taj da u takvo što vjeruje i kandidat. Za sve ostalo malo je vremena.