DVA KANDIDATA

Raspada li se tandem koji je godinama vladao Formulom 1? Mladi talent kuca na vrata Mercedesa, a Lewis Hamilton u ovoj priči nema pravo glasa

11.07.2021 u 14:57

Bionic
Reading

Lewis Hamilton će još dvije godine biti za bolidom Mercedesa, ali otvoreno je drugo mjesto u njemačkoj momčadi koje je zasad u rukama Valtterija Bottasa

Tko će biti 'desna ruka' Hamiltona sljedeće sezone? Pregovori između Mercedesa i Bottasa nisu ozbiljnije ni krenuli, a naveliko se piše i priča da bi šansu mogao dobiti George Russell koji svoj talent brusi u slabašnom bolidu Williamsa.

No mladi Britanac je pokazao koiko je dobar ako ima pravi bolid prošlo prvenstvo kada je uskočio odraditi jednu utrku (VN Sakhir) za Mercedes umjesto Hamiltona koji je imao koronavirus. I bio je sjajan, blizu pobjede, koja mu je pobjegla zahvaljujući glupostima koje su napravili Mercedesovi mehaničari u boksu.

Već tada glas javnosti govorio je da bi Russell trebao zamijeniti Bottasa koji je bio odličan 'vodonoša' Hamiltonu, ali neutralnim fanovima je smetalo što Finac s jednakim bolidom niti jednom nije mogao ugroziti Hamiltona i učiniti borbu za titule neizvjesnijim.

Botttas ili Russell? Nedoumica je koju trebaju riješiti u Mercedesu, a o svemu je opet govorio šef njemačke momčadi Toto Wolff.

  • +10
Formula 1, VN Austrije, 2021. Izvor: EPA / Autor: CHRISTIAN BRUNA

'Mislim da je najvažnije da smo odradili Lewisov ugovor, a u sljedećih nekoliko utrka moramo procijeniti što ćemo s drugim bolidom. Oduvijek sam bio iskren s Valtterijem i Georgeom, a tako će biti i ovaj put', rekao je Wolff, a novinare je zanimalo da li pravo glasa oko ove odluke ima Hamilton.

'Ne. Lewis je dio tima i mi razgovaramo o svemu tome, na isti način na koji razgovaram o gotovo svemu s Valtterijem. Lewis očito uživa voziti s Valtterijem, ali jednako tako Georgea doživljava kao zanimljivog kandidata za budućnost, pa je apsolutno neutralan prema onome tko sjedne u drugi bolid.'