PREMA UNITEDU

Rangersima naslov, Jelaviću zadnji (?) gol

15.05.2011 u 16:36

Bionic
Reading

Nogometaši Rangersa osvojili su treći uzastopni naslov škotskog prvaka te rekordni 54. u povijesti kluba

Rangers je titulu prvaka potvrdio pobjedom u zadnjem kolu na gostovanju kod Kilmarnocka 5:1, a strijelac četvrtog gola za goste bio je hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić.

Bivši napadač splitskog Hajduka je svoj 16. gol ove sezone zabio u 49. minuti, a strijelci za Rangers bili su i Kyle Lafferty (1, 7, 53) te Steven Naismith (5). Pogodak za domaćine zabio je James Dayton u 63. minuti.

Celtic je pobijedio Motherwell 4:0, no to nije previše pomoglo 'bhoysima'. Rangers je osvojio prvo mjesto sa 93 boda, dok je Celtic sakupio bod manje. Treće mjesto sa 63 boda osvojio je Hearts.

Za menadžera Rangersa Waltera Smitha, koji nakon ove sezone odlazi u mirovinu, bio je to deseti naslov prvaka na klupi Rangersa, te ukupno 21. trofej.

Jelavić je već u prvoj sezoni, poput Dade Prše, ostao upisan u slavnoj povijesti kluba, a nakon sezone mogao bi se preseliti u Manchester United. Čini se da je ta opcija sasvim izgledna, navodno je dogovorena i cijena, ali Jelavić nije želio ništa komentirati dok ne osvoji naslov.

Loša slika, ali sjajan gol