STANLEY CUP

Rangersi izbjegli 'metlu', sada traže čudo

12.06.2014 u 08:48

Bionic
Reading

Prvu meč loptu za osvajanje Stanley Cupa Los Angeles Kingsi nisu iskoristili. New York Rangersi su na svojem ledu bili bolji s 2-1 te su smanjili na 3-1 u finalnoj seriji...

Prva prilika Los Angeles Kingsa je tako propuštena i to zahvaljujući briljantnom izdanju vratara Rangersa Henrika Lundqvista koji je frustrirao napadače Kingsa. Šveđanin je utakmicu završio s čak 40 obrana, odnosno čak 23 više nego Jonathan Quick na drugoj strani.

Kingsi su se nadali da će postati prva momčad od 1998. godine koja je finalnu seriju dobila s maksimalnih 4-0, a s druge strane Rangersi se nadaju da će postati druga momčad koja se uspjela vratiti iz zaostatka 3-0.

Domaćin se uspio očajnički obraniti, a pobjedu su mu donijeli pogocima Benoit Pouliot u osmoj minuti i Martin St. Louis u 27. Jedini strijelac za Kingse bio je Dustin Brown u 29. minuti.

'Željeli smo završiti posao u ovoj utakmici, ali nismo uspjeli. Sada imamo ranjenu momčad koja nema što izgubiti na gostovanju na našem ledu', kratko je prokomentirao Anže Kopitar.

'Ništa nije nemoguće. Ako budemo razmišljali samo o svakoj sljedećoj utakmici, možemo do ukupne pobjede', dodao je vratar Rangersa Henrik Lundqvist.