GUŽVA NA TWITTERU

Rakitićeva izjava digla Španjolsku na noge; evo što je zapravo rekao

24.04.2016 u 14:45

Bionic
Reading

Nije prvi put da se zbog čitanosti igračima stavljaju riječi u usta ili im se izvlače iz konteksta. Nešto slično dogodilo se hrvatskom reprezentativcu Ivanu Rakitiću

Barcelonin veznjak dao je opširan intervju hrvatskom novinaru Silviju Škrlecu (tportal.hr), a na kraju ugodnog razgovora Rakitiću je postavljeno pitanje o ispadanju iz Lige prvaka, odnosno, je li to neka vrsta dobre vijesti, jer će tako naš nogometaš odmornije dočekati EURO u Francuskoj.

'Ni govora. Svatko od nas želi uzeti veliki trofej, a ako u tome i uspiješ, onda je umor manje važan. Ionako bi ostalo dovoljno vremena za oporavak. Zato želim Luki Modriću da osvoji taj naslov jer to je onda dodatni poticaj svima nama', odgovorio je Rakitić koji je tako kolegijalno suigraču iz reprezentacije Modriću poželio uspjeh iako igra za najvećeg rivala. Sporna izjava nije ni objavljena u intervjuu na tportalu, nego u tiskanom izdanju Sportskih novosti.

Španjolska Marca, koja je naklonjena 'kraljevskom klubu', korektno je napisala tekst (i kao izvor navela SN) te objasnila u njemu da Rakitić želi naslov Luki, jer bi to bio dodatni poticaj Hrvatskoj na Europskom prvenstvu.

No problem je što je naslov bio drugačiji - 'Rakitić želi da Real Madrid osvoji Ligu prvaka' - pa se u Španjolskoj digla velika buka. Mnogi navijači Barcelone i Reala očigledno samo čitaju naslove i bilo je to dovoljno da nastane kaos na društvenim mrežama (Twitter), a oni najzagriženiji iz Katalonije počeli su prozivati hrvatskog veznjaka za ljubav prema Madridu i Realu.

I kako to obično ide, rečenica po rečenica, brojne verbalne rasprave i došlo je do toga da se zaboravilo što je uistinu Rakitić rekao.

Na kraju se Rakitić sam oglasio i objasnio da su španjolski mediji sve malo krivo prenijeli, no naš veznjak se uopće nije trebao opravdavati, ne stavlja on naslove kojima se želi privući što više čitatelja na portalima, iako je u tekstu nešto sasvim drugo.

Dodajmo da je prošle godine Modrić slično poželio Rakitiću osvajanje Lige prvaka, nakon što se Real oprostio od natjecanja, ali tada je njegova izjava prošla nezapaženo. Isto tako, Rakitić je nekoliko puta novinaru tportala.hr rekao kako je presretan i ponosan što igra za Barcelonu, jedan od najvećih klubova na svijetu, za koju bi rado igrao do kraja karijere.