DOLAZI KOD MESSIJA

Rakitić sve dogovorio s Barcom, samo je jedna prepreka!

06.06.2014 u 09:28

Bionic
Reading

Prema pisanju španjolskog Mundo Deportiva hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić pristao je pojačati redove Barcelone, te sada još samo preostaje da se katalonski i andaluzijski klub (Sevilla) dogovore

Rakitić je, tvrdi spomenuti izvor, pristao na ponuđene uvjete Barcelone, no sada za katalonski klub predstoji teži posao – slamanje Seville. Naime, odštetna klauzula hrvatskog reprezentativca iznosi 40 milijuna eura, no Barcelona nema namjeru platiti više od 25. Spominjalo se kako je Barcelonina prva opcija veznjak Atletico Madrida Koke, no očito Barcelona nije spremna platiti odštetu za njega, koja je još veća od Rakitićeve, a spominjalo se i 60 milijuna eura.

Ugovor hrvatskog reprezentativca istječe na ljeto 2015. godine, pa je za vjerovati da će ga Sevilla prodati u ovom prijelaznom roku, odnosno da neće riskirati mogućnost da napusti klub bez ijednog centa odštete.

Mundo Deportivo navodi da u Barceloni žele Rakitića jer je sličnih karakteristika kao i Cesc Fabregas, koji je već praktički postao novi igrač londonskog Chelseaja. Rakitiću bi katalonski klub ponudio ugovor na četiri ili pet sezona, tvrdi spomenuti izvor.

Potvrdu da je hrvatski veznjak blizu odlaska dao je i Sevillin trener Unai Emery.

'Najbolja opcija je da ostane s nama, no razumijem njegovu želju da zaigra u Barceloni. Ukoliko nas napusti, napravit ćemo sve da pronađemo novog Rakitića' – rekao je trener andaluzijskog kluba.