UTAKMICA ZA ZABORAV

Rakitić ozlijeđen, nije mu dosuđen ni penal

16.12.2012 u 08:52

Bionic
Reading

Nogometaši Malage pobijedili su u gostima Sevillu 2:0 u andaluzijskom derbiju, u sklopu 16. kola Primere…

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić igrao je do 69. minute kada je napustio igru zbog ozljede, jer je malo prije izlaska s terena nakon starta jednog igrača Malage ostao ležati na travnjaku.

Alvaro Negredo već je u 3. minuti imao veliku šansu za domaćine, ali je pogodio vratnicu. Ove sezone je promašio već 13 velikih prilika, više od bilo kojeg drugog igrača u Primeri.

Domaćin je imao još nekoliko izglednih situacija u prvom poluvremenu u kojem je bio bolji.

No, gosti su poveli već u četvrtoj minuti nastavka. Nakon kornera s lijeve strane, odlično je skočio argentinski branič Martin Demichelis i glavom postigao pogodak.

Rakitićeva ozljeda nije ozbiljnije prirode, nastradao je gležanj i hrvatski reprezentativac propustit će samo prvenstvenu utakmicu u četvrtak kod Sociedada. Za Sevillu bi ponovno trebao zaigrati 5. siječnja kada u 18. kolu Sevilla igra protiv Osasune.

Nedugo nakon toga, sudac je propustio dosuditi očigledni kazneni udarac za Sevillu. Ignacio Camacho je rukom povukao i oborio Rakitića u kaznenom prostoru gostiju, nakon pogreške vratara Caballera koji je ispustio loptu koju je već imao u naručju, ali sudac Miguel Ayza se nije oglasio.

Odluka o pobjedniku pala je u 69. minuti, kada je Argentinac Fazio u svom kaznenom prostoru oborio Joaquina koji je jurišao prema golu domaćina. Sudac ga je opravdano isključio i pokazao na bijelu točku. Kazneni udarac sigurno je izveo Portugalac Eliseu.

Malagi je ovo bila druga uzastopna pobjeda, odnosno treća u zadnja četiri kola, dok je Sevilla u istom razdoblju, u četiri runde, osvojila samo jedan bod!


Momčad Granade dobila je prethodnih sedam utakmica kao domaćin Real Sociedadu, pa su se navijači tog kluba uzdali u nastavak te tradicije. Međutim, nezanimljiva utakmica završila je rezultatom 0-0. Real Sociedadu je to bila šesta uzastopna utakmica bez poraza, a Granadi peta bez pobjede.

Još u puno lošijoj seriji je momčad Mallorce, koja je na svom terenu izgubila od Athletica iz Bilbaa 1:0. Strijelac za goste bio je Aduriz u 11. minuti.

Trener Mallorce Joaquin Caparros i njegovi nogometaši bili su ispraćeni salvama zvižduka nakon 11. uzastopne utakmice bez pobjede i devetog poraza u tom nizu.

Getafe i Osasuna odigrali su 1:1. Iako su u 78. minuti ostali bez isključenog Argentinca Armenterosa, gosti su poveli u 85. minuti preko Sole. Bod je domaćinima iz kaznenog udarca spasio Diego Castro u drugoj minuti sudačkog dodatka.