PRAVI KAPETAN

Rakitić objasnio razloge Sevilline 'eksplozije'

05.12.2013 u 12:16

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić igra u uistinu impresivnoj formi ove sezone za svoju Sevillu

'Los Nervionenses' je nedavno prekinuo post od čak 13 mjeseci bez pobjede u gostima u Primeri, a prekinuo ga je dvjema vezanim pobjedama kod Espanyola i Granade. Velike zasluge za bijeg s dna ljestvice i skok na trenutno osmo mjesto ima naš Ivan Rakitić, koji je ove sezone u Primeri upisao sedam pogodaka i šest asistencija.

Rakitić tvrdi da se Sevilla nema namjeru zaustaviti na sjajnom nizu rezultata ostvarenom u posljednjih mjesec i pol dana.

'Treniramo i igramo da bi još napredovali i da bi napravili novi korak prema naprijed, baš kao što to želi i svaka druga momčadi, uključujući Barcelonu i Real Madrid. Nakon dugo vremena bez pobjede u gostima vezali smo dvije, no nitko se zbog toga nije opustio. Želimo nastaviti igrati u tom ritmu', rekao je Rakitić, koji je potom komentirao Betisovo otpuštanje trenera Pepea Mela.

'U potpunosti poštujem Betis i nije na meni da komentiram ovaj slučaj. Mogu samo reći da je Mel sjajan trener, ali da je uprava odlučila da mora otići', rekao je hrvatski reprezentativac, koji je tom Betisu nanio težak 4:0 poraz prošloga mjeseca.

'Pobjeda u derbiju protiv Betisa je bila vrlo bitna za onu nadolazeću utakmicu protiv Granade. Navijači potpuno 'polude' nakon pobjeda nad velikim rivalima i zato smo odigrali tako nadahnuto i u idućoj utakmici', kaže Rakitić, te nastavlja:

'Sretni smo s načinom na koji se trenutno odvijaju stvari i nadamo se da će se nastaviti odvijati u ovom ritmu. Prošle smo godine imali veliku crnu rupu i ne želimo se ponovno naći u toj situaciji. Moramo ostati koncentrirani', smatra Hrvat, koji je za kraj prokomentirao i svoje eventualno produljenje ugovora.

'Trenutno nemam ništa novo za reći. Nismo se čak ni sjeli da bi pregovarali, a trenutno je ionako jedino bitno to da momčad raste i napreduje'.

Rakitić će u petak vjerojatno zaigrati u utakmici Kupa kralja u gostima kod Racing Santandera, te narednog tjedna u susretu Europa lige, no nakon toga će zbog suspenzije (pet žutih kartona) propustiti ligaški dvoboj protiv Athletic Bilbaa.