FIFA_SP_2018.svg

BLIŽI SE DAN ODLUKE

Rakitić emotivno o trenutku o kojem se raspisala Hrvatska, a poručio i što će se pjevati ako padnu Rusi!

Bionic
Reading

Dokapetan hrvatske nogometne reprezentacije, Ivan Rakitić, uoči posljednjeg treninga pred utakmicu s Rusijom, stigao je pred novinare

Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu od 20 sati u Sočiju igra četvrtfinalni ogled protiv domaćina, Rusa.

'Za nas je najvažnije da smo stigli do četvrtfinala. I nije nam bitno tko je s druge strane. Moramo razmišljati o sebi, a ne o protivniku, u svakom trenutku biti koncentrirani i odigrati svoju najbolju utakmicu', rekao je Ivan Rakitić.

Poput pravog dokapetana, o svakom svom suigraču govorio je biranim riječima. Pa tako i o Mariju Mandžukiću.

'On nam je izuzetno bitan igrač, koji je prvi u napadu, ali i prvi kreće u obranu. Uvijek se možemo osloniti na njega, daje sve od sebe, a što je važno jako je raspoložen i maksimalno spreman. I samo neka takav ostane'.

  • +46
SP u nogometu, osmina finala: Hrvatska - Danska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Nakon pobjede nad Argentinom, u busu se slavilo uz pjesme Mladena Grdovića, pa je stiglo pitanje hoće li popularni pjevač biti gost reprezentacije u Sočiju?

'Ha, ha! Dobro pitanje.Kod nas se dosta pjeva poslije utakmica. Samo želimo pokazati da imamo sjajnu atmosferu. Mi bi voljeli pozvati cijelu Hrvatsku, sve naše pjevače da dođu u Moskvu i budu nam podrška. Imamo čudesnu atmosferu, mlađi igrači i mi nešto iskusniji se dobro razumijemo, a to je velika snaga jedne momčadi. Ako treba zapjevati još sto puta, zapjevat ćemo. Sve za uspjeh naše reprezentacije'.

Hrvatski veznjak je tijekom igračke karijere osvojio puno trofeja s klubovima, Baselom, Sevillom i Barcelonom. Sada ima priliku ostvariti veliki rezultat i u reprezentaciji.

'Sve te velike utakmice se ne mogu usporediti s reprezentacijom. Velika je čast što imamo mogućnost boriti se za sveti dres. Želimo svima pokazati koliko smo dobri i moćni. Za sada sam miran, ali poruke stižu sa svih strana i atmosfera se polako diže. Jedva čekamo da utakmica krene'.

Zamolili su brazilski novinari Rakitića da opiše one emotivne trenutke, prije izvođenja penala, a u kojima je rekao 'da sada oni moraju spasiti Modrića', a o čemu je pisala cijela Hrvatska.

'On je naš kapetan i on nam je svima vođa. I zato je zaslužio da ga mi svi pratimo. Ja sam presretan što sam uz njega u reprezentaciji već deset godina. On sve što čini radi s toliko samopouzdanja i uz nevjerojatnu snagu. Jednostavno, došlo mi je u tom trenutku potreba da kažem kako moramo odigrati za njega, a to smo na kraju i napravili te pokazali koliko smo jaki'.

  • +31
SP 2018., osmina finala: Španjolska - Rusija Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Iako je na repertoaru trebala biti utakmica protiv Rusije, Rakitić je tek naglasio.

'Poznajem sve njihove igrače, jer gledali smo sve njihove utakmice. I da, radi se o jakoj i neugodnoj reprezentaciji, koja je zaslužila biti tu gdje je. Ali mi im se moramo nametnuti i proći dalje'.

U kojoj ste od utakmica bili najviše nadahnuti te kako zamišljate ovu utakmicu, s obzirom da igrate u sredini terena?

'Radimo na tome da se u svakoj utakmici dobro osjećamo. Bitno je da znaš što trebaš raditi kada je momčad u napadu, kada se brani. Bitno je da budemo kompaktni i zadovoljstvo nije samo kada zabijaš golove, već kada si dominantan na terenu. A tako je bilo u utakmici protiv Argentine. Tu smo utakmicu odradili na najvišem nivou, jer smo se skupili, bacali na glavu jedan za drugoga'.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal