DOŠLO DO KRIZE

Raikkonen napokon priznao zašto zapravo napušta Lotus!

19.09.2013 u 13:57

Bionic
Reading

Kimi Raikkonen otkrio je da odlazi iz ekipe Lotusa isključivo zbog financijskih problema ekipe, koji su doveli do neredovitih isplata plaće posljednjih mjeseci

Finski 33-godišnji vozač vraća se u Ferrari sljedeće sezone, s kojim je 2007. godine osvojio titulu svjetskog prvaka, ali i doživio neugodno iskustvo 2009., kada su ga Talijani potjerali iako je imao valjani ugovor, da bi napravili mjesta Fernandu Alonsu.

No Kimi se vjerojatno ne bi vratio u talijansku momčad da Lotus nije upao u financijske probleme, zbog kojih je obustavio razvoj bolida za ovu sezonu, a i sam 'Iceman' je osjetio neimaštinu ekipe na svojoj koži. Naime, plaća mu je postala neredovita.

'Volim se utrkivati, to je jedini razlog zašto sam ovdje, nije bitno u kojoj sam ekipi. A razlog zašto me nisu plaćali morate pitati ekipu. Otišao sam isključivo zbog novca, jer nisam dobivao plaću. To je nesreća, jer htio sam pomoći momčadi koliko god mogu,' izjavio je Kimi Raikkonen uoči utrke u Singapuru pa se osvrnuo na svoju buduću suradnju s Fernandom Alonsom, s obzirom da ju mnogi vide kao problematičnu:

'Ne vidim razloga zašto to ne bi funkcioniralo. Dovoljno smo zreli da znamo što radimo. Ako i bude nešto, siguran sam da možemo to riješiti razgovorom, nije da više imamo 20 godina. Možda nemam pravo, ali mislim da će sve biti dobro. Sigurno će biti žestokih duela na stazi u kojima stvari mogu poći po zlu, no siguran sam da će na kraju sve biti ok.'