svi su odahnuli

Rafael Nadal jednom je objavom na društvenim mrežama izazvao pravu euforiju: Nemojte reći nikome...

31.12.2021 u 15:00

Bionic
Reading

Španjolski tenisač Rafa Nadal (35), trenutno šesti na ATP ljestvici, doputovao je u Melbourne i tako otklonio sve strahove organizatora da bi mogao propustiti prvi Grand Slam sezone...

Rafael Nadal (35) je nedavno bio pozitivan na koronavirus nakon što je sredinom prosinca igrao na ekshibicijskom turniru u Abu Dhabiju.

Prije toga je Rafa četiri mjeseca bio izvan terena zbog ozljede stopala. Nakon što je ispao u polufinalu Roland Garrosa propustio je Wimbledon, Olimpijske igre u Tokiju i US Open.

'Nemojte reći nikome... evo me', kaže u poruci na društvenim mrežama uz fotografiju gdje stoji na terenu Rod Laver Arene.

Budući da na Australian Openu neće biti Rogera Federera, koji se oporavlja od operacija koljena, a nastup Novaka Đokovića je vrlo upitan jer se još ne zna da li je cijepljen, a što je obaveza, Nadal će biti glavni favorit da osvoji 21 Grand Slam turnir i tako se odvoji od Federera i Đokovića, koji imaju po 20 naslova.

No, Nadal je samo jednom osvojio Australian Open (2009.), a četiri puta je gubio u finalu - dva puta od Đokovića (2012. i 2019.) i po jednom od Wawrinke (2014.) i Federera (2017.).