ozljede su ga dotukle

Rafa Nadal šokirao objavom; svi su znali da će taj dan doći, ali...

15.04.2024 u 17:33

Bionic
Reading

Jedan od najboljih svjetskih tenisača svih vremena sazvao je konferenciju za medije uoči ATP turnira u Barceloni te objavio ono čega su se svi pribojavali. Da, Rafa Nadal (37) je potvrdio da mu je ovo posljednja sezona na Touru...

Osvajao je Rafa Nadal turnir u Barceloni čak 12 puta u prebogatoj karijeri i svi su strahovali da će objaviti kako zbog ozljede ove sezone neće moći zaigrati. No, Španjolac je sve iznenadio te potvrdio kako će sutra ipak izaći na teren.

'Došao sam ovdje i do danas nisam uopće znao hoću li moći igrati. Za mene je poklon to što ipak mogu nastupiti...', kazao je Rafa Nadal te nastavio:

'Posljednji trening je prošao dobro, osjećaj je pozitivan i sutra ću biti na terenu. Realno, gledam na ovo kao na zadnji nastup u Barceloni i planiram uživati u svakom trenutku', rekao je Nadal koji je zadnji meč odigrao još u siječnju na turniru u Brisbaneu.

'Više jednostavno ne planiram ništa... Stvar je samo u tome mogu li igrati ili ne. Imao sam dvije teške godine, dolazim nakon operacije kuka, događalo se dosta toga s mojim tijelom i nisam mogao biti na željenom nivou. Teško mi je padalo to što nisam mogao igrati na nekim turnirima. U ovoj fazi karijere sam u drugačijoj poziciji i sad mi je strašno drago to što sam ovdje i što mogu izaći na teren', pričao je Rafa, a onda s 'knedlom u grlu' potvrdio:

'Ovo je moja posljednja godina na Touru i želim uživati u svakom trenutku. Zato je ovo puno više od običnog osjećaja. Sad osjećam da sam spreman za sutrašnji meč. Realan sam, to što sam ovdje me uzbuđuje, što sam na ovom turniru i terenu...'

Teško je Rafa kontrolirao emocije, ali je ipak odlučio pojasniti situaciju u kojoj se nalazi...

'U životu je tako, sve ima početak i kraj, tako je i u sportu. Ne znam što će se dogoditi, ali osjećam da mi je ovo posljednji turnir ovdje. Dat ću sve od sebe, želim si dati još jednu priliku. Nisam siguran kako će biti u ostatku sezone, ne znam još ništa. Idemo dan po dan. Bilo je previše loših dana, kako fizički, tako i mentalno, i to je ostavilo traga. U danima kad je sve dobro i dalje uživam u tome da igram tenis. Dobro sam se osjećao trenirajući s prijateljima ovdje, ti dobri trenuci kompenziraju one loše i zato se nadam da ću moći nastaviti igrati. Svjestan sam već neko vrijeme da su moji problemi veliki, ali tako je kako je, to je dio života jednog sportaša', zaključio je Rafa Nadal kojem će u 1. kolu Barcelone protivnik biti Talijan Flavio Cobolli (21), trenutno 62. tenisač na ATP ljestvici.

Još jednom se Rafa osvrnuo na sve probleme s ozljedama...

'Nosim se s ozljedama najbolje što znam. Znamo što je tu, nemam što skrivati. Je li me strah toga da ne mogu igrati? U ovoj sam situaciji već godinu i pol, ali nastavit ću sve dok mislim da se vrijedi boriti. Ne postavljam si vremenske okvire, ali život vam pokazuje put', pričao je Rafa te za kraj ohrabrio navijače:

'Osjećaj je sad puno bolji nego prije par tjedana, sad osjećam da mogu igrati ravnopravno sa svima. Malo sam toga postigao ovih proteklih nekoliko mjeseci, ali pokušat ću se nositi s teretom koji nosim. Pomirio sam se s činjenicom da moram živjeti s tom neizvjesnošću, ali pokušavam sve sagledati što pozitivnije i igrati tenis dok mogu...'