NE RAZMIŠLJA O OTKAZU

Rafa: Igramo loše i žao mi je navijača

15.01.2010 u 19:47

Bionic
Reading

Menadžer engleskog premierligaša Liverpoola, Rafael Benitez ispričao se navijačima zbog očajnih rezultata koje 'redsi' bilježe ove sezone, objavili su engleski mediji

Liverpool je u srijedu ispao iz FA Kupa nakon poraza od drugoligaša Readinga, ispao je i iz Liga Kupa, u engleskom prvenstvu se nalazi na sedmom mjestu, a dok u Ligi prvaka nije uspio izboriti plasman u osminu finala.

'Trenutačno nismo u dobroj formi. Igramo loše i zbog toga mi je žao naših navijača. Nadam se kako će naša kriza uskoro završiti', kazao je Benitez, te dodao: 'Ne razmišljam o tome hoću li dobiti otkaz. Pokušavam pripremiti momčad za nadolazeće ispite. Sasvim je jasno kako za su dobru atmosferu u momčadi potrebne pobjede. Ali igrači moraju shvatiti kako se do pobjeda dolazi radom i zalaganjem na treninzima'.

Španjolski stručnjak je prošle sezone produžio ugovor s Liverpoolom, a prema pisanju britanskih medija u slučaju otkaza dobio bi 20 milijuna eura odštete. Mnogi upravo taj detalj vide glavnim razlogom zašto Benitez već nije dobio otkaz.

U prve tri sezone Benitez je predvodio Liverpool do titule prvaka Europe, naslova pobjednika FA Kupa, te još jednog finala Lige prvaka. Prošle sezone 'redsi' su osvojili drugo mjesto u prvenstvu osvojivši 86 bodova što je najbolji učinak u povijesti engleskog nogometa za neki klub koji nije osvojio naslov prvaka.