AMERIČKA POSLA

Rađa progovorio o Draženovim izjavama o Divcu

21.02.2012 u 16:06

Bionic
Reading

Od prošle godine kada je premijerno prikazan dokumentarni film 'Nekoć braća', o porušenom i nikad obnovljenom prijateljstvu Dražena Petrovića i Vlade Divca, Rađa nema mira, jer mora odgovarati na pitanja – na koja nema pravog odgovora

Dina Rađu, proslavljenog splitskog i hrvatskog košarkaša, teško je pogodio gubitak bliskog prijatelja Milorada Bibića Mosora.

No od prošle godine kada je premijerno prikazan dokumentarni film 'Nekoć braća', o porušenom i nikad obnovljenom prijateljstvu Dražena Petrovića i Vlade Divca, Rađa nema mira, jer mora odgovarati na pitanja – na koja nema pravog odgovora.

Tako je nedavno procurio članak iz travnja 1993. američkog novinara Jana Hubbarda u kojem pišu dosad nepoznati detalji o pucanju prijateljstva Dražena i Divca.

U spomenutom članku Hubbard navodi kako 'Petrović kaže da je incident s hrvatskom zastavom samo jedan dio neslaganja s Divcem'.

No dosta prašine podigla je izjava Dražena koja, na čuđenje mnogih, nije prikazana u dokumentarnom filmu:

'No zastava nije jedini razlog zašto Vlade i ja više ne razgovaramo. Kada je počeo Domovinski rat, on nikada nije nazvao Rađu, Kukoča ili mene i pitao nas što se događa. Nikada nije nazvao i upitao nas jesu li članovi naše obitelji dobro', rekao je između ostalog Petrović u travnju 1993. američkom novinaru.

Dino Rađa, koji živi mirnim obiteljskim životom u rodnom Splitu, nije bio raspoložen za komentar kada smo mu pročitali izjavu u kojoj ga pokojni Dražen spominje.

'Ne želim više o toj temi pričati, jer kakvog smisla ima komentirati nešto 20 godina kasnije', za tportal.hr kazao je 45-godišnji Rađa koji je s Divcem bio odličan prijatelj, jer su generacijski bili vezani i godinama su bili cimeri u reprezentaciji bivše države.