OKRENULI PLOČU

Prvoligaši bi i dalje ligu sa 16 klubova

26.02.2010 u 18:58

Bionic
Reading

Premda se posljednjih tjedana, posebice od kraja jesenskog dijela natjecanja, govorilo kako se klubovi zalažu za smanjenje broja klubova u prvoligaškom društvu, današnja skupština HNS-a donijela je veliki zaokret - sada im liga sa 16 klubova odgovara

Predsjednik Udruge prvoligaša Robert Markulin poručio je zastupnicima u HNS-ovoj stav prvoligaša, koji se očito jako promijenio. Doduše, Markulin tvrdi da zahtjev za promjenom sustava natjecanja nije stigao na njegovu inicijativu već zbog želje nekih županijskih saveza koji žele rascjepkati amaterske lige i tako klubovima smanjiti troškove poslovanja.

'Udruga 1. HNL nije pokrenula ovu raspravu, mi stojimo iza 'lige 16' dok ne nađemo bolji model. Svaki novi i drukčiji prijedlog mora biti utemeljen na opsežnoj analizi, koja će obuhvatiti financije, kalendar natjecanja. Do eventualne promjene sustava može doći samo odlukom HNS-ova odjela za licenciranje', rekao je Markulin i gurnuo 'vrući krumpir' u ruke komisiji za licenciranje koja bi trebala presuditi klubovima koji ne udovoljavaju uvjete. A to je jasno svima, takvih ima.