ODLIČAN POČETAK

Prvog dana Europskih igara za Hrvatsku tri medalje!

13.06.2015 u 21:42

Bionic
Reading

Prvog dana natjecanja na Europskim igrama u Bakuu, u subotu 13. lipnja održana su natjecanja u osam sportova, a hrvatski sportaši su osvojili tri medalje - srebro i dvije bronce

Karatistica Jelena Kovačević je osvojila srebrnu medalju nakon što je u finalu kategorije do 55 kilograma izgubila od Francuskinje Emily Thouy 1-2. Jelena je tako postala prva hrvatska osvajačica odličja na premijernim europskim igrama koje do 28. lipnja traju u glavnom gradu Azerbajdžana.

Tridesetak minuta nakon Jelene, medalju je osvojila i njezina kolegica Ana Lenard. U susretu za 3. mjesto u kategoriji do 61 kg pobijedila je Slovenku Tjašu Ristić 6-0.

Broncu je osvojio i hrvač Dominik Etlinger koji je u kategoriji do 71 kg svladao sa 4-0 Bugara Svilena Kostadinova

Prvog dana natjecanja na EI u Bakuu nastupila su još dva hrvatska hrvača. Ivan Lizatović je izgubio u prvom kolu od Turčina Fatiha Ucuncua (0-4), dok je Božo Starčević u kategoriji do 80 kg izgubio u osmini finala od bugarskog hrvača Daniela Aleksandrova (1-3).

U karateu su nastupili i Monika Berulec u kategoriji do 50 kg, te Danil Domdjoni (-67 kg) no nisu prošli skupinu.

Hrvatski vaterpolisti otvorili su nastup na Europskim igrama u Bakuu uvjerljivom pobjedom protiv Turske 17-6, dok su odbojkašice na otvaranju turnira poražene od Srbije 0-3 (15-25, 17-25, 17-25). Hrvatski stolnotenisači poraženi su u susretu 1. kola ekipnog turnira od Austrije 0-3.

Hrvatski biciklist Filip Turk osvojio je 32. mjesto u brdskom biciklizmu u disciplini Cross-country, dok je Andrea Kiršić osvojila 21. mjesto.

Hrvatska triatlonka Sonja Škevin osvojila je 34. mjesto.