TRENER BEZ MILOSTI

Prvo neugodno iskustvo hrvatskog talenta u Monacu!

09.08.2015 u 21:07

Bionic
Reading

Mario Pašalić odlično je započeo svoju karijeru u francuskom klubu golom protiv Young Boysa, no ove subote trener Leonardo Jardim zamijenio ga je već u 25. minuti...

Mladi 20-godišnji veznjak stigao je u Monaco na posudbu iz Chelseaja, dok je na drugu stranu otišao veliki Radamel Falcao. Nakon prošle sezone provedene na posudbi u Elcheu, velik je to korak naprijed za Pašalića.

Naš povremeni reprezentativac činilo se da se uspio nametnuti treneru Leonardu Jardimu ovog ljeta, s obzirom da je započinjao mnogo utakmica od prve minute, a protiv Young Boysa u pretkolu Lige prvaka postigao je i pogodak.

No, na otvaranju Le Championnata doživio je neugodno iskustvo protiv Nice. Naime, trener ga je izvadio već u 25. minuti, a nije se radilo o ozljedi. Nezadovoljni Jardim zaključio je da igra ne funkcionira s Pašalićem u sredini pa ga je rano zamijenio Bernardom Silvom, što mu se isplatilo jer je Portugalac zabio izjednačujući pogodak, a kasnije je Monaco sve preokrenuo.

'Igrali smo jako slabo u prvih pola sata. Naša vezna linija je bila daleko i nije pritiskala. Promjenom Pašalića Silvom promijenio sam taktičke opcije u sredini i obrani. U drugom smo dijelu mi kontrolirali igru,' opravdao je svoj potez trener Jardim.

Pašaliću se to sve sigurno nije svidjelo, ali bit će još prilika za dokazivanje. Sljedeća je već u petak u dvoboju protiv Lillea, a onda i u 'play-off' pretkolu Lige prvaka protiv Valencije.