mamićeva škola

Ovo je najluđi transfer; kupili igrača pa ga drugo jutro preprodali i 'masno' zaradili

31.01.2018 u 19:48

Bionic
Reading

Dodi Lukebakio (20) do sada je bio tek jedan od nadarenih belgijskih nogometaša, standardni U21 reprezentativac. Gradio je karijeru u matičnom Anderlechtu koji ga je slao na posudbe u Toulouse i Charleroi, a sada je postao prava senzacija nakon što je u ovom prijelaznom roku postao jednostavno - potrošna roba na kojoj su mnogi zaradili

Čelnici belgijskog prvoligaša Charleroia kao da su bili na kratkom tečaju 'trgovine nogometašima' kod Zdravka Mamića. Ma, dojam je da ni Maminjo ne bi uspio odigrati ovakvu 'prepredenu' partiju i zaraditi lijep novac...

Dakle, Dodi Lukebakio (20) nadareni je veznjak koji je iz Anderlechta stigao na posudbu u Charleroi. Belgijski U21 reprezentativac odigrao je sjajnu polusezonu i za njega su se počeli raspitivati pojedini klubovi, prednjačili su oni iz Engleske i Španjolske. Zato su čelnici Charleroia brzo reagirali i iskoristili klauzulu u ugovoru o posudbi te su ga za samo milijun i pol eura otkupili od Anderlechta!

Bio je to planski potez jer su ga već sljedećeg dana - prodali. I to za pet milijuna eura! Naime, engleski prvoligaš Watford bio je najizdašniji, a prvo je kontaktirao Charleroi. I u klubu su ekspresno reagirali, uložili milijun i pol, a na kraju zaradili tri i pol milijuna eura. U manje od 24 sata! Nema te banke u kojoj bi tako 'oplodili' novac. Svaka čast za poslovni duh!

Na kraju su svi zadovoljni - Anderlecht je zaradio nešto i mogao u kupovinu pojačanja, Charleroi je na brzinu 'okrenuo' novac, sam Dodi Lukebakio - koliko god neki tvrdili da je u cijeloj priči ispao obična potrošna roba - također može biti zadovoljan. Došao je u najjaču svjetsku ligu, potpisao je izdašan ugovor na četiri i pol godine, sigurno će imati priliku igrati i dokazati se među najboljima.