siguran s bijele točke

Prvi gol Hrvatskoj dao je igrač koji je u nacionalnom dresu upadao u kontroverzne situacije: Sretan sam i ponosan što sam zabio finalisti SP-a

11.11.2020 u 22:11

Bionic
Reading

U prijateljskoj utakmici u Istanbulu Turska i Hrvatska igrali su 3:3, a prvi pogodak za domaćina zabio je jedan od kontroverznijih nogometaša u toj zemlji Cenk Tosun

Turska je povela u 23. minuti. Badelj je krivio dodao loptu do Tosuna, Vida je zakasnio i oborio turskog napadača skrivivši kazneni udarac. Napadač Evertona je sigurno izveo udarac s bijele točke za vodstvo 1:0.

'Jako sam sretan i ponosan. Bio je to dobar test za nas. Povremeno smo dobro igrali protiv posljednjeg finalista Svjetskog prvenstva. Na ovom stadionu imam jako lijepe uspomene. Povratak s golom me jako razveselio', izjavio je kratko odmah poslije susreta za turske medije.

Inače, Tosun je poznat i po nekim kontroverznim događajima vezanim uz nacionalni dres. Tako je u lipnju 2018. zaslužio isključenje, prvo u karijeri, jer se sukobio s turskim navijačima, a poslije je izjavio da je to napravio, jer je mislio da mu na tribinama napadaju oca.

U listopadu prošle godine u 90. je zabio pobjednički gol protiv Albanije i zatim sa suigračima salutirao, da bi dan kasnije na Instagramu objavio tu fotografiju te tako izrazio potporu turskim vojnicima koji su pokrenuli akciju na sjevero-istoku Sirije.

  • +12
Turska - Hrvatska, prijateljska utakmica, 2020. Izvor: EPA / Autor: ERDEM SAHIN