OVO ĆE ODJEKNUTI

Prvi čovjek španjolskog nogometa nije želio lagati kada je govorio o hrvatskoj reprezentaciji, a jedna riječ mu je bila dovoljna da opiše Luku Modrića

29.06.2021 u 17:02

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija svoj je nastup na ovogodišnjem EURU okončala 3:5 (1:1, 3:3) porazom od Španjolske u susretu osmine finala igranom u Kopenhagenu, a predsjednik Španjolskog nogometnog saveza dotakao se Luke Modrića

Podsjećamo, Hrvatska je povela autogolom koji je pripisan Pedriju u 20. minuti, poravnao je Sarabia u 38. minuti, da bi Azpilicueta u 57. i Ferran Torrs u 77. minuti u nastavku doveli Španjolsku u vodstvo 3:1. No, Oršić u 85. i Pašalić u drugoj minuti sudačke nadoknade uspjeli su poravnati na 3:3 i odveti dvoboj u produžetak. U dodatnih pola sata su Morata u 100. i Oyarzabal u 103. minuti ipak odveli Španjolsku među posljednjih osam.

Luka Modrić odigrao je svoju 12. utakmicu na Europskim prvenstvima čime se izjednačio po broju nastupa s Darijom Srnom na Eurima, ali je neće pamtiti po dobrome.

'Bila je teška utakmica i fizički i psihički. Poveli smo iz sretnog gola 1:0. Poslije su oni bili bolji, bar prvih 60 minuta. Mi smo stajali preduboko u našoj polovici i pustili ih da igraju. Kad smo izašli igrali smo bolje i stvarali više šansi i otud je došlo i izjednačenje gdje smo pokazali kvalitetu i karakter', rekao je Modrić te je dodao:

  • +26
Hrvatski navijači na tribinama Parkena u Kopenhagenu Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

'Na početku produžetaka imali smo ih na konopcima, nismo upjeli zabiti iz te dvije mrtve šanse i onda se utakmica preokrenula i nismo imali snage za povratak.'

Inače, 35-godišnji vezni igrač Real Madrida, na kraju utakmice ostao je bez snage pa ga je Zlatko Dalić morao zamijeniti, a on sam nije htio govoriti o budućnosti u dresu 'Vatrenih' i je li ovog njegov kraj.

  • +78
Hrvatska - Španjolska, osmina finala Eura, 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Dan kasnije, poslije odigrane utakmice osmine finala, Modriću se poklonio predsjednik Španjolskog nogometnog saveza Luis Rubiales.

'Neću lagati kao svi ostali, ali nikada ne možete otpisati momčad poput Hrvatske. Oni imaju jednog igrača… Luka Modrić nije normalan', rekao je Rubiales koji je dodao:

'Bila je ovo utakmica za pamćenje. Bilo je teško, sada smo jako sretni. Ovo je bila jedna od najljepših utakmica. Najljepša na ovom Euru dosad. Naš suparnik, svjetski viceprvak, pokazao je veliko srce.'