ZASLUŽENO

Prvak Formule 1 Max Verstappen dao je nadimak momčadskom kolegi kakav je nosio slavni hrvatski rukometaš iz zlatne generacije

04.01.2022 u 08:30

Bionic
Reading

Novi prvak Formule 1 Max Verstappen dao je nadimak momčadskom kolegi iz Red Bulla Sergiju Perezu zbog njegovog načina vožnje na zadnjoj utrci prvenstva u Abu Dhabiju

Podsjećamo, meksički vozač za volanom Red Bulla je na potrošenim gumama usporavao Lewisa Hamiltona, koji je prije toga bio u boksu,a time i na novim gumama, te je tako omogućio Maxu Verstappenu da za šest sekundi smanji zaostatak za Britnancem.

'On je sada ministar obrane', izjavio je Nizozemac i tako ovim nadimkom istaknuo koliko je značajnu ulogu imao Perez na zadnjoj utrci sezone.

'Mislim da je bio odličan suigrač ove godine. Atmosfera među vama je bila fantastična. Rekao je da mu duguješ pivo za Abu Dhabi', dodao je šef Red Bulla Christian Horner dok su šetali tvornicom Red Bulla.

'Oh, platit ću puno piva. Bit će dobro', uzvratio je novi svjetski prvak te se prisjetio i VN Meksika. Naime, on je na toj utrci pobijedio, drugi je bio Lewis Hamilton, a Perez je završio kao treći. Utrka će se pamtiti po nevjerojatnim navijačima i čudesnom erupcijom oduševljenja nakon što se domaći vozač dokopao postolja.

  • +3
Max Verstappen, svjetski prvak 2021. Izvor: Profimedia / Autor: Phil Duncan / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Kad smo stigli tamo, navijači su već bili stvarno ludi. Naravno, puno obožavatelja Checa, ali sada kada je Checo u timu, posvuda je bilo puno Red Bulla. Stvarno sam sretan što sam pobijedio tamo, ali sam također bio super sretan što sam vidio Checa na postolju na domaćem Grand Prixu. Perezov tata je slavio - mislim da još uvijek slavi.'

Inače, nadimak 'ministar obrane' nas je podsjetio na hrvatske rukometaše. Taj izraz se vezivao uz Denisa Špoljarića koji je bio gazda u defanzivnoj igri naše reprezentacije te je bio važan kotačić zlatne generacije koja je osvojila svjetsko (2003.) i olimpijsko zlato (2004.).