SPEKTAKL U MITROVICI

Prva utakmica Kosova: Kad ne mogu s Hrvatima...

12.02.2014 u 20:05

Bionic
Reading

Kosovska nogometna reprezentacija odigrat će svoj prvi službeni nastup u prijateljskoj utakmici s Haitijem 5. ožujka na stadionu Adem Jashari u Mitrovici, javljaju kosovski mediji

To će biti prva seniorska utakmica kosovskih nogometaša nakon što je Međunarodni nogometni savez u siječnju odobrio Kosovarima odigravanje utakmice, ali bez isticanja zastave i intoniranja himni.

Lani je Izvršni odbor FIFA-e lani dopustio prijateljske utakmice kosovskim klubovima i mlađim selekcijama protiv ekipa iz zemalja koje su priznale Kosovo, ali također bez upotrebe nacionalnih simbola. Na sastanku čelnika Kosovskog i Srpskog nogometnog saveza u siječnju u Zuerichu također je dogovoreno da Kosovo do daljnjega neće moći igrati s zemljama bivše Jugoslavije.

Izbor najboljih golova Haitija


Inače, Kosovari su za prvoga protivnika imali dogovor s Jamajkom, koja je odustala nakon nemira u Bosni i Hercegovini, a naknadni poziv je prihvatio Haiti. Prema predsjedniku Kosovskog nogometnog saveza Fadilu Vokriju reprezentacija Paname je pristala odigrati prijateljski susret u Prištini u svibnju.