ZAGRIJAVA SE MAŠINA

Prva provjera Brazila uoči spektakla s Hrvatskom

03.06.2014 u 11:35

Bionic
Reading

Brazil će generalnu probu za SP imati protiv Srbije krajem jedna, dok će danas vjerojatno raditi na podizanju forme i napadačkom učinku. Stožer je odabrao Panamu kao solidnog, no ipak nedoraslog suparnika

Potencijalno opuštanje izbornik Scolari je vjerojatno izbjegao kritikama nakon posljednjeg treninga

'Nije mi se svidio trening, ništa mi se nije svidjelo. Sve je bilo krivo. A, kada mi se nešto ne sviđa, moramo isprobavati dok ne pronađem rješenje - rekao je Scolari u kameru Globo TV-a.

Znači li to neke radikalne promjene uoči današnjeg susreta? Ne. Zbog lakših ozljeda/umora na put u Goianu nisu putovali stoper Thiago Silva te dvojac sredine terena Paulinho i Fernandinho. No, i bez njih momčad djeluje vrlo snažno. Sustav će biti već uobičajen 4-2-3-1 koji se lako transformira u 4-3-3. No, raspored ionako neće igrati ključnu ulogu, s obzirom da je baš svaki igrač na terenu u stanju napraviti višak. Posebno to vrijedi za izrazito ofenzivne bočne igrače te tehnički potkovane stopere. Nitko od njih se ne libi povući loptu duboko u suparničku polovicu i tako napraviti nered u njihovoj obrani.


'Zdravstveno stanje spomenutog trojca nije zabrinjavajuće. Biti će oni potpuno spremni za utakmicu protiv Srbije,' kratak je bio Scolari.

Cilj današnje utakmice je vidjeti 'gdje su' napadači. Od Hulka, Freda i Neymara se očekuje jako puno. Prve tri utakmice na SP-u će Brazil igrati protiv ekipa koje će se fokusirati na obranu, te će spomenuta trojka trebati izvući neki trik iz rukava da probije taj bedem. Danas bi mogli imati pravi pucački trening.

Novi izbornik Paname Hernan Dario Gomez u subotu je debitirao odličnim rezultatom, remijem 1:1 sa Srbijom, no danas ga u vrućoj Goianii čeka još teži ispit. Sa Brazilcima ima dosta iskustva, vodeći Kolumbiju i Ekvador izbijao im je bodove u nekoliko navrata, ali pobijedio ih nije nikad.

Panama je remizirala sa Srbijom, a sad oba sastava idu 'na noge' Brazilu


Sudeći po pristupu protiv Srba, ove utakmice ne shvaća kao prijateljske. Pristupili su vrlo kompetitivno, nisu se ustezali žestokih startova, a u završnici su branili remi kao da im treba za plasman na Svjetsko Prvenstvo.

'Vidio sam dobrih, ali i loših stvari. Neću komentirati individualne izvedbe, kao ekipa smo imali dosta problema. Čeka nas još puno posla,' prokomentirao je kasnije.

U međuvremenu im se pridružio iskusni stoper Baloy (74 nastupa), koji će vjerojatno startati, kao i još nekolicina standardnih pod Dely Valdesom (Cummings, Tejada, Torres). Dva MLS-ovca (golman Penedo i najbolji napadač Perez), te ozlijeđeni stoper Godoy ostaju nedostupni.