HRABROST SE ISPLATI

Prva pobjeda Ivana Šarića na šahovskom 'superturniru'

13.01.2015 u 22:08

Bionic
Reading

U 4. kolu supervelemajstorskog turnira u slikovitom nizozemskom gradiću Wijk aan Zeeu najbolji hrvatski šahist Ivan Šarić postigao je prvu pobjedu i došao na granicu od 50 posto osvojenih bodova

U vrlo riskantnoj igri Šarić je nadmudrio Gruzijca Baadura Jobavu, osvojio figuru i preciznom igrom odbio napad na kraljevu krilu. Jobava je pokušao žrtvom dvaju topova za damu, ali je na kraju presudila mnogo veća Šarićeva materijalna prednost.

Odlučene su još tri partije u 4. kolu. Svjetski prvak Magnus Carlsen je sjajnom igrom u završnici pobijedio Nizozemca Loeka Van Welyja, Kinez Liren Ding nadigrao je Azerbejdžanca Teimoura Radjabova, a Ukrajinac Vasilij Ivančuk se pobjedom nad Maximeom Vachier-Lagraveom učvrstio u vodstvu.

Rezultati 4. kola:

Van Wely-Carlsen 0-1, Aronian-Wojtaszek remi, Caruana-So remi, Y. Hou-Giri remi, Jobava-Šarić 0-1, Radjabov-Ding 0-1, Ivančuk-Vachier Lagrave 1-0.

Poredak na tablici:

Ivančuk 3,5 boda, Caruana i Ding po 3, So i Wojtaszek po 2,5, Giri, Carlsen, Vachier-Lagrave i Šarić po 2, Aronian i Radjabov po 1,5, Van Wely i Hou po 1, Jobava 0,5 boda