NOVI IZAZOV

Pršo trenerski put počinje u Škotskoj

21.01.2010 u 12:32

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac je za škotske medije dao intervju u kojem je potvrdio svoje trenerske ambicije. Trenerski put najradije bi počeo na Otoku

Pršin najdraži pogodak karijere

Dado Pršo je u lipnju zaključio nogometnu karijeru. Napadač 'kockastih' koji je za reprezentaciju postigao devet golova, a najdublji trag ostavio u Monacu i Glasgowu, okrenuo se novim životnim izazovima. No, sjajni golgeter ostao je raditi u nogometu.

'U sljedećih godinu dana trebao bih dobiti trenersku licencu, a dotad mogu biti samo pomoćnik. Želim vidjeti mogu li raditi taj posao, a želim završiti i ono što sam započeo', rekao je Pršo za škotski The Sun.

Školovanje za trenera Pršo obavlja u Hrvatskoj.

'Tečaj pohađam u Hrvatskoj jer kao bivši reprezentativac mogu brže dobiti diplomu. Da nisam igrao za svoju zemlju, to bi trajalo od osam do deset godina', govorio je Pršo kojeg pamte i Slovenci jer im je svojim pogotkom u Ljubljani uskratio Europsko prvenstvo u Portugalu, kamo je odveo Hrvatsku.

'Zašto želim biti menadžer u Škotskoj? Zato što mi se kao igraču tu jako sviđalo. Tu bih želio početi trenersku karijeru, ali ne odbacujem ni Hrvatsku i Francusku. Ipak, Škotska je mjesto gdje sam doista uživao. Sviđa mi se mentalitet ljudi i igrača koji daju sve od sebe na travnjaku, a to je i moje poimanje nogometa', dodao je Pršo te se osvrnuo i na svoj mogući angažman u Rangersima:

'Sanjam li da ću jednom biti menadžer Rangersa? Taj je klub institucija. Počet ću polako da vidim mogu li uopće biti trener, a posao u Rangersu nije mi sada uopće u mislima.'