PODRŠKA SUNARODNJAKU

Pršo: Jelavić će postati glavni igrač Rangersa

13.01.2011 u 13:32

Bionic
Reading

Dado Pršo tri je sezone nosio dres Glasgow Rangersa i u tom je vremenu stekao kultni status navijača. Danas dres Rangersa nosi Nikica Jelavić kojeg je Pršo nahvalio škotskim medijima

Hrvatski nogometni reprezentativac Nikica Jelavić teško je ozlijedio gležanj početkom listopada na utakmici protiv Heartsa u svojoj premijernoj sezoni u dresu Glasgow Rangersa. Njegov povratak, koji bi se mogao dogoditi već ovaj vikend, s nestrpljenjem očekuju u klubu.

Bivša zvijezda hrvatske reprezentacije, ali i Rangersa za koje je igrao od 2004. do 2007. godine, Dado Pršo nahvalio je škotskim medijima svog sunarodnjaka tvrdeći da će Jelavić uskoro postati prvi igrač kluba.

'I prije nego što je došao u Rangerse, Nikica me impresionirao svojim igrama. Prošle sezone je igrao jako dobro u Europi u dresu bečkog Rapida i postigao tri gola Celticu. Mislim da će biti itekako važan igrač za moj bivši klub. Ima sve što je potrebno da uspije u Škotskoj.Brz je, jak i ne boji se ničega. Ima dobru tehniku i može zabiti nogom i glavom', kazao je Pršo te nastavio.

'Njegova možda i najveća vrlina jest što ima pobjednički mentalitet. Stvarno mislim da Nikica može napraviti velike stvari na Ibroxu.'

Pršo je u samo tri godine, koliko je nosio dres Rangersa, zaradio kultni status zbog svoje srčanosti, no bivši hrvatski reprezentativac tvrdi da to posjeduje i Jelavić.

'Čak i u Hrvatskoj ljudi su mene i Jelavića često uspoređivali i tvrdili su da smo slični igrači, čak i prije nego što je došao u Rangerse. Govorili su da se Nikica na terenu bori kao ja, igra kao ja. Imamo dosta sličnosti. Kada sam ga prvi puta vidio, rekao sam si – sviđa mi se ovaj igrač. Čak i bolji braniči su imali problema s njim', kazao je Pršo za Rangers News.

Pršo je priznao da nije poznavao Jelavića prije dolaska u reprezentaciju, a naglasio je da se navijači Rangersa ne moraju bojati da će ga snaći Eduardova sudbina koji ne igra onako kako je igrao prije loma noge.

'Nisam znao za Nikicu dok nije došao u reprezentaciju, no sada se vidi da je on budućnost hrvatskog nogometa. Ivica Olić ima 31 godinu i polako ulazi u jesen svoje karijere. Ista je stvar s Mladenom Petrićem. Eduardo nije isti igrač kao prije loma noge. Jelavić će postati ključni igrač za hrvatsku reprezentaciju, ali i za Rangerse', završio je Dado Pršo.

Golovi Nikice Jelavića