KLASA OPTIMIST

Prosinečki dobio podršku i ostaje u Zvezdi

16.12.2011 u 21:17

Bionic
Reading

Aktualni trener beogradske Crvene zvezde Robert Prosinečki izjavio je u petak da je dobio podršku Upravnog odbora kluba te da će nastaviti s radom, objavila je novinska agencija Tanjug

'Podnio sam izvještaj i dobio sam podršku uprave. Zaostajemo deset bodova za Partizanom, ali ja sam optimist i nastavit ću raditi na stvaranju momčadi za budućnost', rekao je Prosinečki.

Prošli tjedan u hrvatskom tisku je objavljeno kako je izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić navodno već razgovarao s Prosinečkim te da mu je ponudio milijun eura godišnje plaće ako preuzme trenersku klupu 'modrih'. Prosinečki je tada izjavio da ne zna ništa o tome te da nije razmišljao o odlasku iz Zvezde.

Prosinečki je preuzeo Zvezdu u prosincu 2010., uz godišnju plaću od 250.000 dolara, kako tvrde srbijanski mediji. Njegov glavni zadatak bio je da prekine dominaciju Partizana u domaćem prvenstvu. Protekle sezone u proljetnom dijelu prvenstva to nije uspio, a i ove sezone priča je već praktično gotova. Prije tri tjedna u vječitom derbiju Crvena zvezda je na Marakani izgubila od Partizana 0-2, a proteklog vikenda u zadnjem kolu jesenskog dijela prvenstva Zvezda je kod kuće poražena od Vojvodine, također sa 0-2. Tako sada vodeći Partizan ima 42 boda, a slijedi Crvena zvezda sa 10 bodova manje.