pritisak ili neodgovornost?

Prokletstvo ogromne plaće: On je najnovija nogometna žrtva!

23.03.2018 u 17:22

Bionic
Reading

Alexis Sanchez potpuno je razočarao otkad je Manchester United od njega napravio najbolje plaćenog nogometaša Premiershipa i tako se priključio listi neslavnih zvijezda kojima se dogodilo slično...

Engleski mediji ne prestaju pisati o očajnom startu 29-godišnjeg Čileanca na Old Traffordu. Otkad je iz Arsenala prešao u Manchester United zabio je tek jedan pogodak, a uspio mu se urušiti i odnos s trenerom Joseom Mourinhom pa je pitanje koliko će se naigrati u završnim mjesecima sezone.

  • +3
Manchester United - Sevilla, Liga prvaka, 13.3.2018. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Alexis Sanchez se pravda lošom prilagodbom na novu sredinu, no javnost na Otoku za to nema razumijevanja, s obzirom na plaću od više od 30 milijuna eura godišnje, što ga čini najbolje plaćenim nogometašem Premiershipa.

No, nije on prvi koji ne opravdava ogromne novce koji sjedaju na račun svaki mjesec. Teško je nadmašiti Carlosa Teveza kojeg je kineski Šangaj učinio najbolje plaćenim nogometašem svijeta, dao mu 35 milijuna eura, a ovaj se uopće nije trudio i nakon već jedne sezone ugovor je prekinut.

U Kini je bilo još pregršt primjera preplaćenih zvijezda koje nisu ništa pokazale na travnjaku, od kojih svakako treba izdvojiti Jacksona Martineza koji je u dresu Guangzhou Evergardea bio dosad jednako loš kao i Tevez u Šangaju pa možemo reći da 12.5 milijuna eura godišnje njegov klub baca u vjetar.

Ogroman novac također sputava i Sanchezovog suigrača Paula Pogbu koji nikad u Machester Unitedu nije ponovio igre iz Juventusa, a Neymar je primjer da skupocjenost može donijeti različite nevolje za poslodavca. Naime, oko skupo plaćenog Brazilca stalno kruže glasine o odlasku iz Pariza već nakon jedne sezone u kojoj je igrao dobro, ali nije uspio opravdati ulaganje osvajanjem Lige prvaka i usput se svađao sa suigračima i bio veliki problem svom treneru.

Jedini koji čini se opravdavaju suludo visoke plaće u ovom trenutku su Lionel Messi (40 milijuna eura) i Cristiano Ronaldo (32 milijuna eura). Iz godine u godinu ostaju čvrsto na samom vrhu ljestvice najboljih nogometaša svijeta...