NEVJEROJATAN RASPLET

Proglašen pobjednikom iako se zaletio u zid i okrenuo na krov!

20.11.2016 u 11:11

Bionic
Reading

Laurens Vanthoor stvarno može biti sretan kako je prošla njegova teška nesreća na opasnoj stazi u Makau: ne samo što je prošao neozlijeđen, već mu je kasnije dodijeljena i pobjeda...

Utrka FIA GT serije na ludoj uličnoj stazi u Makau završila je na zaista bizaran način. Naime, jedan od najboljih GT vozača svijeta, Belgijac Laurens Vanthoor izgubio je kontrolu nad svojim Audijem i snažno se zabio u zid pa zatim prevrnuo na krov, samo nekoliko metara nakon što je izgubio vodeću poziciju.

Izvukao se iz uništenog automobila Vanthoor bez ozljeda, a onda saznao i ugodnu vijest: proglašen je pobjednikom utrke!

Naime, organizatori su zaključili kako nema vremena za popravak štete koju je 25-godišnjak napravio na stazi te su poništili cjelokupnu utrku, a s obzirom da je Vanthoor pobijedio u kvalifikacijskoj utrci u subotu, taj je poredak proglašen i konačnim.

'Pobijedio sam, ali na vrlo čudan način. Nisam siguran jesam li zaslužio i ne znam što bih rekao o tome,' izjavio je zbunjeni Vanthoor nakon utrke.

Zaista rijetka situacija u automobilizmu, jer organizatori imaju pravo isključiti iz poretka vozača koji je prouzročio nesreću, no ovaj put nisu se odlučili...