IZNENADIT ĆE MNOGE

Procurilo što Guardiola stvarno misli o Mandži...

09.08.2014 u 07:00

Bionic
Reading

Za otprilike mjesec dana izaći će nova knjiga o Guardioli pod nazivom ‘Herr Pep’, svojevrsna biografija španjolskog trenera, puna izjava koje bi mogle šokirati mnoge. Jedna od njih tiče se i Marija Mandžukića, hrvatskog reprezentativca

‘Nikad nisam imao napadača poput njega’ – isječak je iz knjige koji je otkrila španjolska Marca, koji sugerira kako je Pep imao mnogo toga pozitivnog za reći za hrvatskog napadača, iako je njihov odnos završio poprilično neslavno.

Knjiga je puna živopisnih izjava u kojima se vidi kako Guardiola nije trener koji samo traži pobjede i trofeje, već da mu je nešto drugo čak i važnije: ‘Osvajanje titula daje vam vrijeme i budućnost. Ali pravo zadovoljstvo se postiže u trenutku kada znate da je momčad vaša’ – jedan je od citata iz knjige.

Nedosljedni Guardiola

Ono što Guardiola sam sebi najviše zamjera i mi smo otkrili. Pogledajte OVDJE!

Također, ima kontroverznih dijelova u kojima Pep kaže kako ‘mrzi tiki-taku’ ili dio u kojem je iznimno samokritičan, a koji se odnosi na polufinale Lige prvaka: ‘Cijelu sezonu na teren nisam postavio formaciju 4-2-4 i onda sam to napravio na najvažniji dan sezone... Kakvo sranje! – sam je sebe kritizirao Pep, točnije formaciju i taktiku koju je postavio u uzvratu protiv Real Madrida.

Knjiga će očito biti pravi hit kada izađe za mjesec dana. Autor je Marti Perarnau, koji je 200 dana u stopu slijedio Guardiolu i tako našao materijal za ovo štivo.