PAST ĆETE U NESVIJEST

Procurile nevjerojatne brojke iz budućeg ugovora; sada je svima jasno zašto Iniesta odlazi iz Barcelone

03.05.2018 u 16:05

Bionic
Reading

Andres Iniesta na kraju sezone napušta Barcelonu i odlazi prema Kini. Njegov novi klub trebao bi biti prvoligaš Chongqing Dangdai Lifan, a procurili su detalji ugovori pa je jasno zašto španjolski veznjak karijeru nastavlja u Aziji

Nogometni svijet tuguje što Iniestu više neće gledati na europskim travnjacima, ali 33-godišnji nogometaš ima jako dobru računicu zašto se odlučio na takav potez.

Naime, El Mundo je došao do zanimljivih informacija koje, ako su istinite, znače da će Barcelonin veznjak postati najplaćeniji nogometaš svijeta.

  • +6
Anders Iniesta Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Osim što će od katalonskog kluba dobiti 12 milijuna eura otpremnine za 22 godine vjernosti, Iniesta će od svojeg budućeg poslodavca Chongqing Dangdai Lifana za trogodišnji ugovor primiti fantastičnih 81 milijuna eura ili 27 milijuna eura po sezoni.

To nije sve. Iniesta se odavno bacio u biznis s vinom (obitelj posjeduje vinariju), a kineski klub obvezao se da će od njega kupiti čak šest milijuna boca po cijeni od šest eura. Dakle to je još 36 milijuna eura.

Ne, ni to nije sve! Pao je dogovor i da će klub i igrač u omjeru 50-50 dijeliti zaradu od marketinških aktivnosti koje se temelje na Iniestinom imenu, a svi znamo koliko je kinesko tržište ogromno i da će se i na temelju toga na račun Španjolca slijevati na desetke milijuna eura.

Najbolje od najboljeg - Andres Iniesta Izvor: Društvene mreže