ZAVRŠNI PLOV...

Proboj: Sjajni Kljaković Gašpić u borbi za novo zlato

03.04.2015 u 20:58

Bionic
Reading

Hrvatski jedriličar Ivan Kljaković Gašpić u plov za odličja klase Finn na regati Europskog kupa u Palma de Mallorci ulazi s drugog mjesta, a u finale se plasirao i Milan Vujasinović i to kao šesti, dok je Filip Jurišić sa 23. mjestom u Laseru izborio za nastup na regati Svjetskog kupa u Hyeresu

'U prvom plovu sam bio četvrti, u drugom 15. U tom drugom plovu odlučio sam se držati što bliže vodećeg Britanca Gilesa Scotta, odlično sam startao, međutim iznad mene se našao jedan totalni autsajder, Ukrajinac i nešto što je trebalo biti fenomenalni start nije prošlo dobro. Šteta. Kao što sam već rekao, rezultatski gledano ne uzbuđujem se previše oko sutrašnjeg ishoda, ali dobro je biti stalno u vrhu, imati kontinuitet, radi sebe i radi konkurencije,' komentirao je Kljaković Gašpić.

Britanac Giles Scott bježi hrvatskom kormilaru nešto manje od 12 bodova, što se može dostići, međutim s obzirom da Kljaković Gašpić i Finac Tapio Nirkko imaju isti broj bodova na drugom i trećem mjestu, to Britancu ipak daje dosta udobnu poziciju uoči sutrašnjeg finala.

'Naravno da se uvijek ide na zlato! Uvijek trebaš dati svoj maksimum, nadam se da ćemo sutra imati korektne uvjete za jedrenje,' dodao je Kljaković Gašpić.

Odlična je vijest da se u najboljih deset i time u finale probio i Milan Vujasinović. Nalazi se na šestom mjestu, do medalje ne može, međutim s obzirom da je cijeli tjedan bio plasiran van samog vrha izniman je rezultat da je prošao u finale. S konačnim 12. mjestom pozornost je na sebe itekako svrnuo Nenad Bugarin, koji je prošle godine još bio junior i osvojio broncu na svjetskom prvenstvu. Josip Olujić zauzeo je 49. mjesto.


U Laser Radialu Tina Mihelić ipak nije ušla u finale, regatu je završila na 14. mjestu. Ani Zelić je pripalo 71. Vodi Belgijanka Evi Van Acker.

Dobra je vijest i da se Filip Jurišić s 23. mjestom u Laseru plasirao na regatu Svjetskog kupa u Hyeresu krajem travnja. Novi sustav Svjetskog kupa od ove sezone donio je ograničenje u broju sudionika, samo 40 u svakoj disciplini, u Laseru je inače u Hyeresu primjerice nastupalo obično oko 160 kormilara.

'Regata je bila jako teška, od prvog dana do danas. Zadovoljan sam jer samo ispunio glavni cilj, kvalificirao se za Hyeres,' kratko je komentirao Jurišić.

Danielu Miheliću pripalo je 47. mjesto, Tomi Višiću 74., Bogoslavu Bugarinu 108. Na prvom mjestu je uoči finala Nijemac Philipp Buhl.

U konkurenciji daskaša 43. je Luka Mratović. Vodi i dalje Francuz Julient Bontemps.