'STRAŠNA' LIGA JOŠ JAČA

Pro Recco ulazi u Jadransku ligu!

29.06.2011 u 21:13

Bionic
Reading

Talijani su pristali našim klubovima financirati sve troškove dolaska i boravka u Genovi

Po principu 'ugodno s korisnim', IO Hrvatskog vaterpolo saveza jednoglasno je primio Pro Recco u Jadransku ligu u koju ulaze kao 14. klub. Neće se zbog toga odužiti sezona, bit će samo koristi, obostrane.

'Ovo je senzacionalno! Oni su u vaterpolu kao Barcelona u nogometu, pa će epitet najkvalitetnije lige postat još jači', rekao je Perica Bukić, dopredsjednik HVS-a.

Ostaje samo srediti tehničke detalje i odrediti obaveze objema stranama. Za razliku od Partizana koji je također imao namjeru ući u ligu, no odustao je zbog financijskih stavki, Pro Recco, za kojega nastupaju Damir Burić i Sandro Sukno, pristao je na sve, nimalo zgodne uvjete:

'S obzirom na to da smo mi nositelji natjecanja, pristali su financirati našim klubovima troškove dolaska i boravka u Genovi. Jasno, najažnije je da liga postaje jača, da se otvori prostor danas, sutra, za Vašaš, Partizan...'

A kakvu korist imaju Talijani?

'S obzirom na to da im u talijanskom prvenstvu može igrati samo jedan stranac, a imaju 20 igrača na platnoj listi, tu su vidjeli svoju korist', zaključio je Bukić.