PROBLEMI SA ZDRAVLJEM

Prizor velikog Pelea u kolicima rastužio ljubitelje nogometa

16.09.2017 u 12:26

Bionic
Reading

Legendarni brazilski nogometaš Pele u petak je u New Yorku potpisivao autograme na aerodromu u kolicima, a taj je prizor rastužio ljubitelje nogometa koji bi po mnogima najboljeg igrača svih vremena voljeli vidjeti u vitalnijem stanju...

Edson Arantes do Nascimento zvan Pele proglašen je najboljim nogometašem prošlog stoljeća, a po mnogima je najbolji svih vremena, iako je teško uspoređivati igrače iz različitih razdoblja nekog sporta.

Autor: YouTube

U sjećanju ljubiteljima nogometa ostao je zbog više od tisuću postignutih golova, od kojih su mnogi bili spektakularni kao i njegovi driblinzi, a u karijeri se mogao pohvaliti čak s tri osvojena Svjetska prvenstva i dva Copa Libertadoresa.

No, čak i takvog velikana sustižu godine pa je ovog petka 76-godišnji Pele snimljen kako u kolicima dijeli autograme na aerodromu u New Yorku.

Peleov problem je kuk kojeg je operirao 2012. godine, a novu operaciju imao je prije dvije godine. Brazilski velikan godinama se već služi hodalicom ili štapom, a čini se da se stanje u posljednje vrijeme još i pogoršalo, što je rastužilo ljubitelje nogometa za koje je on pojam vitalnosti i vještine pa im nije drago vidjeti kako se muči sa zdravstvenim problemima...