impresivan niz

Prije tri godine Hrvatska je u drugom kolu pregazila moćnu Argentinu s Messijem na čelu; zar sada mora strahovati od Češke?

17.06.2021 u 19:28

Bionic
Reading

Nakon poraza od Engleske u prvom kolu D skupine na Euru 2020, hrvatska nogometna reprezentacija protiv Češke (petak, 18 sati) u Glasgowu lovi bodove, kako bi ostala u utrci za mjesto koje vodi u osminu finala. Najbolje bi bilo kada bi Dalićevi igrači pobijedili, no u ovom sustavu, kada dalje prolazi i četiri trećeplasirane reprezentacije, čak ni remi protiv Češke ne bi značio eliminaciju

Hrvatskoj je ovo 11. veliko natjecanje od samostalnosti. Bilo je onih na kojima smo prolazili skupine, ali i onih na kojima smo se već nakon prvog kruga vraćali kući.

No, svim tim natjecanjima postoji i jedna poveznica, a kojoj su u Hrvatskom nogometnom savezu dali na značenju.

Naime, na svih deset natjecanja, počev od 1996. godine, odnosno Eura u Engleskoj, pa do SP-a u Rusiji prije tri godine, Hrvatska ni jednom u drugom kolu nije doživjela poraz.

U tih deset utakmica u drugim kolima, Hrvatska je šest puta slavila, a četiri je puta ogled završavao bez pobjednika.

A zadnja, koju su naši igrali u drugom kolu, bila je protiv Argentine u Nižnji Novgorodu, kada su Modrić, Rakitić, Mandžukić i društvo ispratili Messija i Gaučose s tri gola u mreži.

Sutra, protiv Čeha bili bi sretni i s jednim golom u Vaclikovoj mreži, pod uvjetom da Livaković niti jednom ne kapitulira.