SUPERSPORT HNL

Prije derbija nogometna poslastica s Opus Arene; evo gdje je gledati

17.12.2023 u 08:57

Bionic
Reading

Nedjeljni program u SuperSport HNL-u otvaraju na Opus Areni Osijek i Slaven Belupo (14.30, MAXSport 1)

Sudar sastava koji igraju toplo-hladno. Domaćin je već dugo bez pobjede, mora se vaditi protiv ekipe koje je nepredvidljiva, a svatko bi želio na zimsku stanku otići na najljepši mogući način – pobjedom iako bi s goste zadovoljio i remi.

'Igramo protiv mog bivšeg kluba koji je u dobrom trenutku nakon pobjede na Rujevici i dolazi s velikim motivom. Dosadašnje utakmice pokazale su kako igraju u gostima i sve ovo nam mora biti motiv više da budemo u pravom trenutku u kakvom nismo bili u zadnje vrijeme. U sav respekt suparniku, igramo kući i doista mislim da je vrijeme da pokažemo pravu igru. Nadam se da ćemo mi biti ti koji će diktirati tempo, naravno pazeći na sve dobre stvari koje Slaven Belupo radi', rekao je trener Osijeka Zoran Zekić te je dodao:

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Igrati za ovaj klub je velika čast, s druge strane i odgovornost, a sve to mora nositi i određeni pritisak jer ovo je ipak NK Osijek. S tim se moraš naučiti nositi i uživati u tome. U nogometu moraš uživati i kad patiš, kada se braniš, kada trčiš za nekim… Neki detalji iz drugog poluvremena u Varaždinu su nedopustivi jer onda to izgleda nepovezano, bili smo van balansa i to se ne smije događati. Motiv bi trebao biti ono osnovno, da sam sebe prezentiraš na najbolji mogući način. Kada to napraviš onda pomažeš momčadi i daješ najbolje od sebe.'

Evo kako su iz koprivničkog kuta najavili utakmicu.

'Igramo protiv dobre ekipe jakih individualaca, čeka nas težak ispit. Nadam se da ćemo se prezentirati u najboljem svjetlu, kao što smo bili i u Rijeci i u Zagrebu protiv Lokomotive. Normalno da očekujemo pozitivan rezultat', pričao je trener Roy Ferenčina i nastavio:

'Nadam se da će biti i dalje glavom unutra i da idemo na božićne praznike i zimske pripreme sretni.'

Slavenov veznjak Mihail Caimacov izjavio je da znaju da ih čeka teška utakmica, iako Osijek nije dobio šest utakmica zaredom.

'Idemo tamo s dobrom atmosferom, što je jako bitno, i sve je na nama. Moramo dati maksimum za tri boda.'

Standings provided by Sofascore