Kriv je jedan čovjek

Pregovori oko novog ugovora između Sergia Ramosa i Real Madrida trebali su biti formalnost, a sada je napokon jasno zašto se sve pretvorilo u sapunicu

18.01.2021 u 13:52

Bionic
Reading

ABC otrkiva gdje je puklo u pregovorima između Sergia Ramosa i Real Madrida

Sergio Ramos je u Real Madridu, u kojem je i kapetan, još od 2005. godine kada je stigao iz Seville za 27 milijuna eura. Do sada je za Real nastupio 668 puta i zabio 100 golova. Aktualni ugovor 34-godišnjem braniču ističe na ljeto 2021. godine, a novi ugovor je trebao biti stvar formalnosti.

Real je sa svojim kapetanom trebao produžiti na još godinu dana, ali zapelo je oko uvjeta i ta sapunica traje već mjesecima. ABC je otrkio gdje je zapelo i zašto je ono što je bilo samo pitanje dana postalo prava drama. Problem je, izgleda, nastao u milijun eura i Ramosovom menadžeru koji je ve godinama u lošim odnosima s upravom Reala.

Florentino Perez je navodno poludio na Ramosovog menadžera jer je sve detalje pregovora iznosio u javnost već nekoliko sati nakon sastanka. Kako su stalno iskakali detalji i sitnice s pregovora, Perez je izgubio živce i posvađao se s Ramosovim menadžerom.

'Ovo nisu prvi dugački pregovori Reala i Ramosa. Kod svakog produljenja ugovora njegov menadžer se natezao s klubom i s godinama su odnosi propali i to do te mjere da je Perez sada odlučio prekinuti pregovore. Ne želi ih ni nastaviti s menadžerom, nego s igračem osobno', otkriva ABC.

Sami Ramos nije zadovoljan uvjetima koje mu nudi klub. Real svojem kapetanu nudi dodatnu godinu ugovora i to nije čudno jer klub svim igračima iznad 33 godine nudi jednogodišnje ugovore. Ono što je posebno sporno je plaća od 10.8 milijuna eura, odnosno milijun i 200.000 eura manje nego što ima po aktualnom ugovoru.

Ramos pak inzistira na 12 milijuna eura plaće i dvogodišnji ugovor i tu je nastao problem. Zbog krize izazvane koronavirusom je Perez navodno Ramosa zamolio da pristane na smanjenje plaće kako bi klub mogao normalno funkcionirati, ali kapetan je to navodno odbio. Isti izvor piše kako će da dogovora ipak na kraju najvjerojatnije doći, ali bez menadžera koji je najveći kamen spoticanja.