početak procesa

Predsjednik španjolske nogometne lige objasnio zašto je podnio ostavku koja to nije

22.11.2023 u 15:20

Bionic
Reading

Predsjednik španjolske nogometne lige Javier Tebas u srijedu je objavio da podnosi ostavku kako bi se kandidirao za četvrti mandat na novim izborima za koje datum tek treba biti utvrđen. Tako ispada kako je Tebas podnio ostavku koja to zapravo - nije

'Prije nekoliko minuta podnio sam ostavku na mjesto predsjednika La Lige, prije kraja mog mandata, koji ističe 23. prosinca', objavio je Tebas na svom službenom X računu (bivši Twitter).

'Otvorit će se novi izborni proces u kojem ću se ponovno predstaviti. Stoga ću tražiti suglasnost i povjerenje klubova da odgovorimo na izazove s kojima se suočavamo', dodao je Tebas.

Ostavka Javiera Tebasa označava početak procesa, s osnivanjem izbornog povjerenstva koje će biti odgovorno za organizaciju glasovanja ove srijede, objavila je španjolska liga u priopćenju za javnost.

Javier Tebas (61) trenutačno je jedini kandidat za mjesto predsjednika španjolske lige i pretendira na četvrti uzastopni mandat na čelu ovog tijela kojeg vodi od 2013. godine.

Dok se čekaju izbori, La Ligu će voditi potpredsjednici tog tijela Miguel Angel Gil Marin, šef Atlético Madrida, i Quico Catalán, šef Levantea.

Bivši predsjednik Huesce, Javier Tebas poznat je po tome što je 2015. godine reformirao sustav televizijskih prava za španjolski nogomet i inicirao stvaranje strožeg financijskog fair-playa od onog koji nameće UEFA, ograničavajući potrošnju klubova na iznos onoga što zarade.

Čvrsto se protivi i projektu europske Super lige koja bi konkurirala Ligi prvaka.

Standings provided by Sofascore