NOVIGRAD SLAVI

Predsjednik Josipović i župan Jakovčić čestitali zlatnom novigradskom olimpijcu

07.08.2012 u 13:10

Bionic
Reading

Novigrad nestrpljivo očekuje povratak svog zlatnog Giovannija s Olimpijskih igara. Poslije Mate Parlova, Cernogoraz je drugi Istrijan koji je osvojio najsjajniju olimpijsku medalju, pa se na zgradi novigradske gradske uprave zavijorila olimpijska zastava, koju su zajedno postavili Giovannijev tata Valter Cernogoraz i novigradski gradonačelnik Anteo Milos

Naime, zlatni uspjeh 30-godišnjeg Giovannija Cernogoraza u gađanju pokretnih meta u disciplini trap najprije se proslavljao u Zajednici Talijana, gdje su mnogobrojni sugrađani, prijatelji, kao i cijela Giovannijeva obitelj na velikom ekranu pratili njegov nastup na OI-ju u Londonu. Vijest o olimpijskom uspjehu mladog Novigrađanina, koji je u dodatnom raspucavanju s Massimom Fabbrizijem izborio drugo hrvatsko zlato u Londonu, brzo se proširila Novigradom, kao i slavljeničko raspoloženje, a slavilo se do kasno u noć i u obiteljskom restoranu Giovanni.

'Srdačno čestitam na osvajanju zlatne medalje u streljaštvu koju ste zaslužili izvanrednom preciznošću u finalnom natjecanju. Ova medalja je kruna Vaših dosadašnjih sportskih rezultata, ali uvjeren sam i najava uspjeha na budućim natjecanjima. Želim Vam još mnogo sportskih uspjeha', stoji u čestitki predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića

Župan Istarske županije Ivan Jakovčić također je među prvima čestitao Giovanniju Cernogorazu na vrhunskom sportskom rezultatu, osvojenoj zlatnoj olimpijskoj medalji.

'Kažu da u sportu treba biti žara, no Tvoj je uspjeh zabljesnuo zlatnim sjajem olimpijske medalje, nagradivši svaki napor izvanredne sportske karijere. Iskreno čestitam na zlatnoj medalji koju u Istru nosiš sa, za nas povijesnih, ljetnih Olimpijskih igara u Londonu 2012. Vjerujem da je svatko u Novigradu i Istri danas ponosan na tvoj vrhunski sportski rezultat, kao i ja. Svjesni koliko takve nagrade znače, ne samo u Tvojoj osobnoj promociji, već i u promicanju Istre i sporta, upućujem riječi zahvale i iskrene čestitke i u ime Istarske županije', piše u županovoj čestitki upućenoj zlatnom Istrijanu.

Grad Novigrad priprema večeras na središnjem novigradskom trgu veliki doček svog olimpijca.

Dodajmo još kako Giovanni Cernogoraz stiže utorak u u 14.15 sati u Zagreb (tportal će biti na licu mjesta, pa pratite što se događa na Plesu!), dok će ga ponosni sugrađani dočekati feštom na Velikom trgu u Novigradu u 20 sati, nakon čega je predviđeno druženje sa zlatnim Istrijanom u prostorima novigradske Zajednice Talijana.

Razgovor na Plesu