ŠOK UOČI PRIPREMA ZA SP

Predsjednik japanskog Saveza otkrio je ključni razlog zašto je Halilhodžiću uručio otkaz

09.04.2018 u 13:30

Bionic
Reading

Nakon što je bosanskohercegovački nogometni stručnjak Vahid Halilhodžić preko noći dobio otkaz na mjestu izbornika Japana oglasio se i priopćenjem čelni čovjek njihovog Saveza Kozo Tashima

Čak i činjenica što je 65-godišnji Halilhodžić odveo Japan na Svjetsko prvenstvo u Rusiji nije mu pomogla da sačuva posao, a razlog nisu samo lošiji rezultati tijekom ožujka, u prijateljskim utakmicama protiv Malija (remi 1:1) i Ukrajine (poraz 1:2). Prave razloge otkrio je upravo Kozo Tashima, predsjednik Japanskog nogometnog saveza:

'Istina je da je Vahid Halilhodžić posvetio mnogo vremena nogometu, novim igračima i ugradio neke stvari koje su potrebne japanskom nogometu, ali nakon utakmica protiv Malija i Ukrajine jednostavno sam osjetio da gotovo više nema komunikacije i povjerenja između njega i igrača. Zbog toga smo donijeli odluku da napravimo ovakav potez', kazao je Tashima dodavši:

'S Vahom sam pričao još prije mjesec dana u Parizu i vidio sam da je jako osjetljiv na medije, ali sam mu dao do znanja da ćemo ga mi smijeniti ako do toga dođe, a ne mediji. Bio je iznenađen i ljut kada sam mu saopćio našu odluku i nije mu bilo jasno zašto. Samo sam mu rekao da smo tako odlučili i nisam mu ništa više objašnjavao', otkrio je zanimljive detalje Tashima.

Dodajmo još kako će a priliku da predvodi Japan u Rusiji dobiti Akira Nishino koji je prošle dvije godine bio glavni direktor Japanskog nogometnog saveza.

Podsjetimo kako je Halilhodžić jednu godinu vodio i zagrebački Dinamo iz kojeg je također preko noći otišao nakon što mu je Zdravko Mamić – s kojim se verbalno sukobio - uručio otkaz. Također je važno spomenuti i Halilhodžićevu epizodu na klupi reprezentacije Obale Bjelokosti s kojom je izborio nastup na SP-u u Južnoafričkoj Republici 2010. godine, ali su ga četiri mjeseca prije turnira smijenili.