SPORTFEST U POREČU

Predsjednik Hajduka 'ispalio projektil' prema Valdasu Dambrauskasu i priznao jednu stvar Dinamu

14.10.2022 u 17:39

Bionic
Reading

Zanimljiv nastup na Sportfestu u Poreču imao je predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić. Između ostalog prvi čovjek Bilih je govorio o fenomenu Marka Livaje, ali i otkazu kojeg je dobio trener Valdas Dambrauskas.

Zašto je smijenjen Dambrauskas?

'Imam dva člana Uprave i s niti jednim se ne slažem. Naime, dobri smo, ali uvijek biram one koji su jači, bolji. Za suradnike uvijek biram one koji mi neće podilaziti. Nije mi toliko bitna stručnost, nego vrijednost. Što se Valdasa tiče, mene vox populi ne dira. Ja vam i dalje čitam novine. Ne portale, već novine jer mi je tako ostalo iz rata još. U slučaju Valdasa možda bi bolje bilo da je on ostao jer bi onda fokus bio trener, a ne predsjednik. Dobio me u razgovoru kada mi je Valdas rekao "mi Litavci se uvijek moramo više boriti, nametati". To mi je imponiralo. Ostavili smo istu momčad preko ljeta. Meni je najbitnije bilo da mi osvojimo tada Superkup. To će vam sada biti smiješno, zašto. Prvo zato jer nakon osvojenog naslova kupa, prvog trofeja za 94% zaposlenika u klubu, želio sam nakon 42 dana i drugi trofej. Mi smo se 42 dana spremali samo za Superkup. Ja sam 42 dana išao u krevet s mišlju osvajanja Superkupa. I to je bio ključ.'

Na trenutak je samo zastao, pa ispalio.

'Sad mi je krivo što Valdasa nisam smijenio odmah nakon Superkupa', prenose Jakobušićeve riječi Sportske novosti.

Predsjednik Hajduka je nastavio s maksimalnom iskrenošću.

'Znate, Hajduk su nam napisali "Hajduc" u UEFA-i. Ne zato što su nas provocirali, ne, nego zato jer nas nije bilo! Najveći dužnik hrvatskog nogometa je Hajduk, ne Dinamo. Jer da smo imali dva kluba u natjecanju za Ligi prvaka, bilo bi nam svima lakše. Za to je Hajduk kriv. U Hajduku je najvažnije pobjeđivati, pa da igraju dobro i da igraju mladi. Sveto trojstvo.

Marko Livaja. Jeste li računali na ovakvu mitomaniju kakva je nastala - pitao je predsjednika Hajduka moderator Željko Vela.

'Nema teorije! Nije ni on mislio. On je došao 15. veljače, a 1. travnja je mislim zaigrao. Kad sam ga zvao prvi put, rekao mi je "što me zoveš"? Onda drugi put zovem, a on će "jesam li rekao da ne zoveš". Dva mjeseca kasnije je došao. Marko Livaja ima velik utjecaj na ovakav Hajduk kakav izgleda, ali ni on, niti ja, niti se itko može uzdignuti iznad kluba. Neovisno što se u medijima spominje kako Hajduk ne može bez Livaje. Marko je prije svega ipak hajdukovac. Kada bi mu rekli, "nećeš igrati niti jednu utakmicu do kraja prvenstva, ali će Hajduk biti prvak", on bi odmah to prihvatio. To je karakteristično samo za igrača iz Splita. Način na koji se on nosi s tom popularnošću je nevjerojatan. On bi u početku kasnio na trening, ali znate zašto? Zato jer bi 15 minuta prije, prolazeći pokraj Fan Shopa, potpisivao autograme. Onda smo mu rekli, OK, otvorit ćemo za tebe jedan drugi ulaz. On je odgovorio, "a ne, ne, špurijus je špurijus". Livaju je teško dovesti, ali ga je još teže zadržati, no u smislu tog ljudskog odnosa, razgovora. S njim je međutim najlakše, vjerujte', zaključio je predsjednik Hajduka.

Više zanimljivosti s ovog događaja pročitajte OVDJE.