najvažnija tema

Predsjednik Barcelone Joan Laporta iskreno progovorio o Lionelu Messiju i njegovoj budućnosti u klubu; odlazi li Argentinac na ljeto?

18.04.2021 u 12:54

Bionic
Reading

Predsjednik Barcelone Joan Laporta progovorio je o pitanju koje muči navijače Barce još od prošlog ljeta

Barcelona je s 4:0 pregazila Athletic Bilbao u finalu Kupa kralja i tako ipak malo popravila sezonu osvojenim trofejem. Igrač utakmice je bio Lionel Messi koji je zabio i dva gola, a upravo je njegova sudbina glavna tema u katalonskom klubu skoro godinu dana.

Messi je prošlog ljeta zatražio odlazak iz kluba, ali ga tada predsjednik Josep Maria Bartomeu na silu uspio zadržati u Barci. Ovog ljeta Messi postaje slobodan igrač i može klub napustiti bez odštete, a novi ugovor još nije potpisao. U međuvremenu je Bartomeu otišao iz kluba, a u klub se vratio Joan Laporta koji je u dobrim odnosima s Messijem i upravo je on najjača karika u pregovorima sa argentinskim čarobnjakom.

Sam Laporta je pak uvjeren da Messi ostaje u Barci.

'Leo je najbolji igrač svijeta i ima vrlo jaku vezu s klubom. Uvjeren sam da želi ostati i napravit ćemo sve što je u našim rukama da tako i bude', rekao je Laporta i tako barem malo umirio navijače katalonskog diva.

Messi je nakon osvojenog Kupa kralja stao pred novinare, ali nije htio pričati o budućnosti.

'Mučili smo se u prvoj polovici sezone i izgubili smo naivno dosta bodova, ali smo od tada postali jači. Počeli smo igrati jako dobro i vratili smo se u borbu', poručio je Messi.

  • +21
Barcelona - Athletic Bilbao, finale Kupa kralja Izvor: EPA / Autor: Julio Munoz